Autor: Juuli Laanemets • 28. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, mida käsitletakse Tuleohutuse konverentsil

Tuleohutuse konverentsil, 3. aprillil saab kuulata enesekontrolli tuleohutusaruande täitmisest, muutunud seadusest, riskide maandamisest.

Juba kolmandat aastat korraldab Äripäev Tuleohutuse konverentsi, seekord toimub sündmus haldusuudiste veebi eestvedamisel. Konverentsil räägime, miks nii paljud enesekontrolli tuleohutusaruanded  vigade tõttu tagasi saadetakse. Esinema tuleb üks aruande väljatöötajatest, Alar Valge.

Olulise teemana vaatame, kuidas ettevõtetes tuleohuriske saab vähenda. Kasuks tuleb teemakäsitlus suurpõlengute põhjustest ja mida saame õppida seadmete põlengutest.

Esinejateks on mitmed päästeala kogemustega professionaalid. Lisaks on konverentsil koos ettevõtetes tuleohutustegevuse eest vastutajad, saab kogemusi vahetada ja kuulata teiste tegemisi.

Päeva viimane osa vaatab neid punkte, mida saaksime tuleohutuse tagamisel ettevõtetes kohe muuta või milliseid vahendeid kasutusele võtta. Registreeri konverentsile SIIT, juba registreerunud osalejate nimekiri on nähtav SIIN.

Päevakava:

9.00 - 9.50 Registeerimine

9.50 – 10.00 Konverentsi sissejuhatus. Konverentsi moderaator Alar Urm, Advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat

10.00 – 11.00 Enesekontrolli tuleohutusaruande täitmine ja enamlevinud vead - Sisekaitseakadeemia Päästekolledži juht Alar Valge

Uuest aastast kehtivad muudatused enesekontrolli aruande täimisel, mis veidi lihtsustavad olemasolevaid nõudeid. Samas on seni esitatud aruanded sageli vigased ja saadetakse esitajale parandamiseks tagasi, miks? Enesekontrolli tuleohutusaruande täitmisele peavad eelnema vajaliku tegevused, millised?

11.00 – 12.00 Tulekahjuriskide vähendamine ettevõttes - Tallinna Tehnikaülikooli turvatalituse tuleohutusspetsialist Reedik Lukas

Tuleohutuse nõuded seavad ettevõttele rida kohustusi. Kas nende täitmine tagab automaatselt piisava tuleohutuse ning maandab kõiki olulisi riske?

12.00 – 13.00 Lõuna

13.00 – 13.30 Mida õppida suurpõlengute põhjustest? ERGO Insurance SE

Varakahjude grupi juht Erko Makienko

13.30 – 14.00 Ettevõtte juhi vastutus tulekahju korral - Advokaadibüroo LEXTAL jurist Kärt Saar

Erinevate tuleohutusnõuete rikkumise eest näeb seadus ette karistusena rahatrahvi, olenemata sellest, kas rikkumise tõttu on alguse saanud tulekahju või mitte. Võimalik kriminaalvastutus võib järgneda juhul, kui nõuete rikkumisega on põhjustatud isiku surm või kehavigastus. Tuleohutusnõuete rikkumine võib olla aluseks ka kindlustushüvitise väljamaksmisest keeldumisel.

14.00 – 14.20 MSÜS mõjust ettevõtjatele - Justiitsministeeriumi avaliku õiguse talituse juhataja Illimar Pärnamägi

Majandushalduse seadustiku üldosa reguleerib 1. juulist 2014 tuleohutuspaigaldiste hooldajate tegevust. Seaduse jõustumine lükkus esialgselt planeeritud 1.jaanuarist edasi, sest mitmed ametkonnad soovisid täiendavaid muudatusi teha senistesse määrustesse.

14.20 – 14.45 Kohvipaus

14.45 – 15.15 Kuidas evakuatsiooni korraldades süsteemsus saavutada? Storkson OÜ tuleohutusspetsialist Rain Kurg

Kas evakuatsiooniskeem peab olema iga ettevõtte seinal? Kuidas evakuatsiooni korraldades ühitada kolme olulist suunda: seadmete paigutus, õige tegutsemine ja läbimõeldud juhendmaterjalid? Kas hilisem evakuatsioonitee läbimine sõltub märgistuse jälgimisest või sellest kas käigurajad on blokeerimata või mitte?

15.15 – 15.45 Kuidas kontrollida tuleohutuspaigaldiste hooldust?  Eesti Ohutus- ja Koolituskeskuse valdkonna juht Kaur Tammepuu

Paigaldistes esinevad puudused on tihti tingitud ettevõtte tuleohutuse eest vastutaja spetsiifiliste teadmiste puudumistest, mis annaks vastutajal võimalust kontrollida hooldajaid. Sageli on lahenduseks lihtsate põhitõdede kordamine.

15.45 – 16.30 Tarkvaraprogramm, mis aitab tuleohutuse enesekontrolli aruannet täita Tuleohutusekspertiisi Büroo OÜ tuleohutusekspert Peeter Mahon

Uudse lahendusega tarkvaraprogramm aitab kogu tuleohutustegevust igapäevaselt täita ja omada ülevaadet hetkeseisust. Annab hea ülevaate koostööpartnerite tegevusest ning võimaldab kasutada aega ratsionaalselt. Näiteks, kui ettevõtte objektid asuvad erinevatel aadressidel, saab jälgida ohutusalast tegevust läbi tarkvaraprogrammi.

16.30 – 16.35 Konverentsi lõpetamine. Moderaator Alar Urm

Konverentsi info ja aeg:

03 aprill, Meriton Spa & Conference Hotel (Paldiski mnt. 4, Tallinn)

Tuleohutuskonverentsi hind kuni 24.03.2014 179 eurot (km-ga 214,80 eurot).

Hind alates 25.03.2014 on 209 eurot (km-ga 250,80 eurot). Registreeruda saab SIIT.

Registreerides korraga ühest maksjaettevõttest kaks või enam osalejat kehtib lisasoodustus 10%.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474