Autor: Juuli Laanemets • 5. veebruar 2014

Tartu Supilinn otsib oma nägu

Tartu Linnavalitsuse istungil arutati Supilinna teemaplaneeringut, eesmärgiga säilitada miljööväärtuslik linnaosa ja arvestada hoonete ehitamisel keskkonna eripäraga. Avaliku väljapaneku tulemustega saab tutvuda märtsi algul.

Eelmise aasta lõpul toimus teemaplaneeringu „Supilinna linnaosa miljööväärtusega hoonestusala kaitse- ja kasutamistingimuste ning linnaosa maa- ja veealade üldiste kasutamis- ja ehitustingimuste täpsustamine ning täiendamine" avalik väljapanek. Supilinna teemaplaneeringu koostamise eesmärgiks on tagada kaitse- ja kasutamistingimustega linnaosa miljööväärtusega hoonestusala ja seda kujundavate ehitiste, krundistruktuuri, maastikuelementide, miljöö eripära ning säilitada avanevate kaug- ja sisevaadet.

Ettepanekuid laekus eraisikutelt, Supilinna Seltsilt ja Maailma Arhitektuuri Sõprade Seltsilt ning käsitlesid peamiselt hoonestuse tihendamise võimalusi, aga ka miljööväärtusi.

Tartu ühe omanäolisema linnaosa Supilinna moodustab peamiselt 19. sajandil ja 20. sajandi esimesel poolel väljakujunenud tänavatevõrk ja hoonestus. Linnaosa täiendati pärast II maailmasõda enamjaolt individuaalelamute ning Eesti taasiseseisvumise aastatel ka uute korterelamutega.

Supilinna teemaplaneeringu avaliku väljapanekut tutvustatakse 11. märtsi arutelul.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806