Autor: Juuli Laanemets • 26. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksamaa: vajame taastuvenergia kasutamisel kindlaid eesmärke

Taastuvenergia kasutamisel tuleb eesmärgid täpsemalt Euroopa Liidus sõnastada, ainult nii saame paremaid tulemusi, ütles Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Eestis Christian Matthias Schlaga  hoonete energiatõhususe konverentsi avades.

Saksa-Balti Kaubanduskoda korraldab täna säästva ehitamise ja renoveerimise konverentsi, kus osaleb suur ekspertide delegatsioon. Suursaadiku sõnul on energiatõhusus Saksamaal kindlasti oluline teema. „ See on kahes aspektis oluline, esmalt Saksamaa vaatenurk energiasäästlikkusele, energia kättesaadavusele ja taastuvenergia kasutamisele. Peame tähtsaks omada erinevaid energiaallikaid. Meile on väga oluline saavutada riigis energia kokkuhoidlikkuses ühtne tase ja olla hästi toimivad,“ ütles Schlaga. „Teise punktina on väga oluline uue keskkonna ja kliimapaketi sõnastus, mille üle käib Brüsselis arutelu. See oli Saksa valitsuse jaoks üllatus, et taastuvenergia kasutamisel pole sõnastatud kindlaid eesmärke. Soovime, et see oleks alus, millele tugineda ja kuhu suunduda.

Konverents tutvustab energiat säästvaid lahendusi hoonete ehitamisel ja renoveerimisel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474