Autor: Juuli Laanemets • 21. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Roheline õu rahastab ja premeerib

Korteriühistud saavad taotleda hoovide korrastamiseks ja haljastamiseks toetust, projekti „Roheline õu“ kaudu, Tallinna Linnavaraametilt. 

Uudsena määratakse sel aastal korteriühistule auhind huvitava lahenduse või silmapaistvalt hea teostuse eest õueala parendamisel. „Auhinna määramisega tahame tõmmata avalikkuse ja teiste korteriühistute tähelepanu headele tulemustele linnaruumi ja korteriühistu õueala heakorrastamisel,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

Korterelamute juurde suvehooajaks haljastuse rajamiseks mullu käivitatud projekti „Roheline õu“ esimesel aastal saadud kogemuse põhjal tehti projekti mõningad muudatused. Tänavu on taotluste läbivaatamise aeg pikem, kuna taotlused tuleb esitada 14. juuni asemel 30. aprilliks. Võrk ütles, eelmise aasta menetlustähtajad osutusid liiga pingeliseks. „Tänavu on ka taotlejaid ilmselt mullusest märksa rohkem,“ hindas Võrk.

Taotlusi võivad esitada 30. aprillini Tallinnas tegutsevad korteriühistud. Maksimaalne toetus on 600 eurot korteriühistu kohta ning toetuse määr kuni 60% tegevusele kulutatud summast. Taotlus esitatakse elektrooniliselt aadressil [email protected] või paberil aadressil Vabaduse väljak 10.

Lisaks on käesolevast aastast võimalik taotleda toetust peale muru rajamise ka sambla tõrjeks. Detailsemalt on reguleeritud järelevalve korras tehtava kohapealse kontrolli korraldamine.

Toetust antakse puude, põõsaste, püsikute, roni- ja lilletaimede soetamiseks ja istutamiseks, lillevaaside, -amplite ja muude mahutite ostmiseks ja paigaldamiseks, istutusmaterjali soetamiseks ja istutamiseks, muru rajamiseks, sambla tõrjeks, puude raieks ja hoolduslõikuseks ning loetletud tegevuste tarvis teenuste ostmiseks.

Projekti eesmärk on toetada korteriühistuid väiksemahuliste ja kiirelt teostatavate haljastustegevuste läbiviimisel. Projekt on täienduseks juba aastaid edukalt toiminud „Hoovid korda“ projektile, mille raames on saanud toetust koguni 904 korteriühistut. Lisaks on linn toetanud 95 korteriühistut fassaadide korrastamisel ning võimaldanud 36 korteriühistul rajada linna maale täiendavad parkimiskohad.

Mullu kasutas haljastustoetust 85 korteriühistut, kokku eraldati toetusteks 31 317 eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474