Autor: Juuli Laanemets • 8. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metalli kokkuostjaid kontrollitakse jätkuvalt

Tulevikus saavad keskkonnainspektsiooni- ja politseiametnikud teha metalli kokkuostukohtades ametivormi kandmata kontrollmüüke, selgus seadusmuudatuse ettepanekus mida keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus saatis ministeeriumitele kooskõlastamiseks. 

 „Eraisikutelt on keelatud vastu võtta näiteks elektrikaableid, liiklusmärke, kaevuluuke ja raudteerööpaid ning kontrollostuga on võimalik testida, kas metalliärid sellest keelust ka kinni peavad," selgitas Keit Pentus-Rosimannus.

Aprilli alguses tehtud reid Tallinna ja Harjumaa metalli kokkuostukohtadesse näitas, et seadust rikutakse enam kui pooltes kontrollitud ettevõtetes. Rikkujate hulgas oli ka neid, keda on juba varem korduvalt sama asja eest karistatud.  Jäätmeseaduse kohaselt saab metalli ebaseadusliku kokkuostu eest määrata füüsilisele isikule trahvi kuni 300 trahviühikut ehk 1200 eurot ning juriidilisele isikule kuni 32 000 eurot.

Ametkondade ühine tegutsemine koos võrguettevõtjatega on andnud häid tulemusi, et metallivargused väheneks. Reidide tulemusena on inspektsioon viimasel kahel aastal alustanud 60 väärteomenetlust.  Mitmed ebaseaduslikult tegutsenud metallijäätmete kokkuostjad on lõpetanud tegevuse ning Politsei- ja Piirivalveametis registreeritud metallivarguste hulk on langenud pea poole võrra. Sellest hoolimata põhjustavad metallivargused alajaamadest või raudteelt tõsiseid õnnetusi.

Metalli kokkuostukohtade kontrollimine on ka sel aastal ametkondade teravdatud tähelepanu all ning reide tehakse üle Eesti.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474