Autor: Juuli Laanemets • 10. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaugküttesektor: investorite ja tarbijate vastandamine tuleb lõpetada

Täna toimub Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingu aastakonverents "Teel Energeetika tõhusama toimimise poole". Sektoris tegutsejad tunnevad muret seadusandjate populistlike otsuste pärast, mis rikuvad pikaaegsete investeeringute plaane.

"Kaugküttesektor on tervikuna mures viimaste aastate poliitikakursi pärast, kus on astutud mitmeid näiliselt tarbijaid kaitsvaid poliitikasamme, mis on aga sisult populistlikud ja pole reaalset võitu tarbija rahakotile toonud," lausus EJKÜ juhatuse esimees Andres Veske.

Veske sõnul tuleks energeetikas kõige laiemas mõttes vabaneda tarbijate ja investorite vastandamisest. "Kui regulaatorid rakendavad äritegevusele ebamõistlike nõudmisi ja piiranguid, loobuvad ettevõtjad pikaajalistest energeetikainvesteeringutest, sest muudes valdkondades on tulukus kiirem ja kõrgem," selgitas Veske.

Tema sõnul kannatab halva ja ebastabiilse investeerimiskliima tõttu energeetikasse tegemata jäänud investeeringute tõttu ühiskond tervikuna. Lisaks toonitas ta, et kaugkütte sektorile on tänasel hetkel aktuaalseks teemaks uus Kaugkütte seaduse eelnõu.

"Valitsuse väljapakutud uuel Kaugkütte seadusel on mitmeid süsteemi korrastavaid aspekte, kuid kuna teemadering on keeruline, siis ootame eelnõu menetlemisel valitsuse ja parlamendi poolset kaasamist," lausus Veske. Ennekõike vajab Veske sõnul täiendavat läbirääkimist see, millisest hinnakriteeriumist alates on otstarbekas ja mõttekas ettevõtetele Konkurentsiameti järelevalvet rakendada ja millisel juhul mitte.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474