Autor: Juuli Laanemets • 30. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ragn-Sells: Savisaare tasuta prügivedu säästab tass kohvi raha

Ragn-Sellsi juht Rain Vääna ütles, et Tallinna linnapea munitsipaalprügila idee kokkuhoiu nimel on küsitav, sest prügiveo kulud ühe pealinna inimese kohta kuus on samas suurusjärgus kohvitassi maksumusega kohvikus.

„Jäätmekäitlusteenuse hindade langus või sootuks tasuta jäätmevedu on muidugi atraktiivsed lubadused. Siiski tähendab see ühe keskmise leibkonna jaoks vähem kui 0,5%-list kokkuhoidu kuu kogukuludelt. Tallinna linna eelarvele tooks see aastas aga hinnanguliselt 5 miljoni euro suuruse lisakulu,“ ütles Vääna.

Tema sõnul on täiesti vastuoluline ka Tallinna idee keskkonnahoiu seisukohast. „Plaan hakata olmejäätmeid Tallinna Prügilasse matma on jäätmehierarhia kõige madalam tase. Prügilate aeg on ammu möödas, sest need ei ole keskkonnasõbralikud. Täna on märksõnadeks võimalikult suur taaskasutuse osakaal ning ümbertöötlemine,“ tõdes Vääna.

Kohalik omavalitsus peaks keskenduma ettevõtluskeskkonna arendamisele mitte turgu moonutavate ärimonopolide loomisele, nentis Ragn-Sellsi juht.

Ragn-Sells ekspordib taaskasutatavaid materjale viieteistkümnesse eri riiki ja on spetsialiseerunud kliendikesksetele ja keskkonnahoidlike  jäätmekäitlusteenuste osutamisele Eestis.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474