Autor: Juuli Laanemets • 30. aprill 2014

Ragn-Sells: Savisaare tasuta prügivedu säästab tass kohvi raha

Ragn-Sellsi juht Rain Vääna ütles, et Tallinna linnapea munitsipaalprügila idee kokkuhoiu nimel on küsitav, sest prügiveo kulud ühe pealinna inimese kohta kuus on samas suurusjärgus kohvitassi maksumusega kohvikus.

„Jäätmekäitlusteenuse hindade langus või sootuks tasuta jäätmevedu on muidugi atraktiivsed lubadused. Siiski tähendab see ühe keskmise leibkonna jaoks vähem kui 0,5%-list kokkuhoidu kuu kogukuludelt. Tallinna linna eelarvele tooks see aastas aga hinnanguliselt 5 miljoni euro suuruse lisakulu,“ ütles Vääna.

Tema sõnul on täiesti vastuoluline ka Tallinna idee keskkonnahoiu seisukohast. „Plaan hakata olmejäätmeid Tallinna Prügilasse matma on jäätmehierarhia kõige madalam tase. Prügilate aeg on ammu möödas, sest need ei ole keskkonnasõbralikud. Täna on märksõnadeks võimalikult suur taaskasutuse osakaal ning ümbertöötlemine,“ tõdes Vääna.

Kohalik omavalitsus peaks keskenduma ettevõtluskeskkonna arendamisele mitte turgu moonutavate ärimonopolide loomisele, nentis Ragn-Sellsi juht.

Ragn-Sells ekspordib taaskasutatavaid materjale viieteistkümnesse eri riiki ja on spetsialiseerunud kliendikesksetele ja keskkonnahoidlike  jäätmekäitlusteenuste osutamisele Eestis.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806