Autor: Juuli Laanemets • 2. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi lämmastikhappereostus takistas Eesti Posti tööd

Täna hommikul Jõhvis toimunud lämmastikhappereostus Maag Piimatööstuse sõnul ettevõtte tööd ei häiri ja keegi õnnetuses kannatada ei saanud. Õnnetus, mis takistas Eesti Posti Jõhvi kandekeskuse tööd, leidis aset väljaspool piimatööstuse territooriumi.

Maag Piimatööstuse tehnika- ja haldusjuht Aivo Karafin sõnul toimus leke piimatööstuse piirdeaiast väljaspool. “Ohtu inimeste eludele ega tootmisele pole,” kinnitas ta. Juhtunu põhjuseid selgitades ütles Karafin, et pesuainet tarninud veofirma AS Schenker autojuht ei kinnitanud laadimise käigus happekonteinerit korralikult. “Mahuti jäeti käsikahveltõstukile ülestõstetud asendisse. Ühest kohast teise transportimisel hakkas konteiner veokil liikuma ja kukkus koos tõstukiga asfaldile. Seetõttu valguski lämmastikhape välja,” kommenteeris Karafin juhtunu põhjuseid. Tehnikajuhi sõnul kasutatakse lämmastikhapet tööstusliku pesuvahendina, mis on tööstustes tavapärane protsess.

Karafin ütles, et õnnetus takistas Eesti Posti kandekeskuse tööd, kuhu tuul lekkinud lämmastiku aure kandis. “Oleme tänulikud päästekeskuse kiire ja operatiivse tegutsemise eest, mistõttu keegi ohtu ei sattunud,” lisas Karafin.

Maag Piimatööstus AS kuulub toiduainete tootmise- ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp. Täielikult Eesti kapitalil põhinevasse kontserni kuuluvad lisaks Maag Piimatööstusele ka Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474