Autor: Juuli Laanemets • 15. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrisurmade arv on Eestis 4 korda kõrgem kui Soomes

Tänasel Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETEL)  kevadkonverentsil tõdeti, et elektritöödele peab säilima majandustegevuse registri põhine loa- või teavitamiskohustus. Praegu valitsuse poolt menetlusse antud eelnõu näeb ette, et elektritööd muutuvad vabaks tegevusalaks.

EETELi tegevjuht Are Veski ütles, et majandustegevuse seadustiku üldosa seaduse muutmise eelnõu SE 573 näeb ette elektritööde muutumist vabaks tegevusalaks. „Hetkel on aga Riigikogu majanduskomisjonis siiski jõutud seisukohale, et elektritöödele peaks laienema vähemalt teavituskohustus,“ lisas Veski. „Seadusandjad on mõistnud, et elektri kui suurema ohu allika puhul peab säilima valdkonna tugev regulatsioon. Surmaga lõppenud elektriõnnetuste arv on Eestis miljoni elaniku kohta jäänud püsima ligi neli korda kõrgemale tasemele kui Soomes.“

EETEL on seisukohal, et  elektritöödele peab säilima majandustegevuse registri põhine loa- või teavitamiskohustus. See vähendab riske elektriohutusele ja ausale konkurentsile.

EETEL on 18 aastat tegutsenud ja 100 ettevõtet ühendav erialaliit. EETELi liikmete ettevõtetes töötab kokku üle 4500 inimese.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474