Autor: Juuli Laanemets • 8. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turvalise üürimise 5 nõuannet

Kinnisvaraportaali KV.EE töötaja Kristiana Põld ütleb, et kindlasti on tark korterit üürides sõlmida üürileping. Tema sõnul on meedias leviva informatsiooni kohaselt üürituru aktiivsust ära kasutamas kelmid.

Soomes on välja tulnud petuskeem, kus atraktiivsete kuulutuste kaudu üüritakse välja kortereid, mida reaalselt vaatama minna ei võimaldata, kuid mille eest palutakse ettemaks üle kanda. Põld toob välja 5 lihtsat nõuannet, et  vältida pettuste võrku sattumist:

1. Oma silm on kuningas ning kindlasti tasub enne rahade maksmist minna kohale ja vaadata korter üle. Kui seda ei saa teha isiklikult, siis palu teenet mõnelt tuttavat, kes Sinu eest seal ära käiks.

2. Kontrolli, kas korterit välja üüriv isik on ikka korteri omanik või kas tal on selleks tegevuseks olemas vastav volitus. Korteri omaniku kindlakstegemiseks saab vormistada tasuta päringu kinnistusraamatu veebilehes.

3. Raha maksmise korral tuleb kindlasti sõlmida juba ka üürileping. Et lepingu sõlmimist mitte edasi lükata, tasub kasvõi ise kahes eksemplaris leping kaasa võtta, näiteks www.kv.ee/lepingud lehelt.

4. Omaniku poolt vormistatud leping tuleb hoolikalt läbi lugeda ning ühtlasi veenduda, et lepingus märgitud isik ja raha vastuvõttev isik on üks ja seesama. Küsi lepingut sõlmides julgelt isikut tõendavat dokumenti ning võta kaasa ka enda oma.

5. Kui märkad, et midagi on valesti, korteri näitamisest põigeldakse kõrvale, isik ei soovi end tuvastada või midagi muud taolist, siis pöördu julgelt politseisse ning anna oma tähelepanekud edasi.

Allikas: KV:EE

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474