Autor: Juuli Laanemets • 25. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN Kinnisvarafond tegi ühe suurima tehingu Lätis

Riias 20 miljoni euro eest Nordic Technology Park äri- ja tööstuspargi omandanud EfTEN Kinnisvarafond sooritas ostuga tänavu ühe suurima kinnisvaratehingu Lätis.

Tehingu tulemusel lisandus EfTENi kinnisvaraportfelli 45 000 ruutmeetrit kontori- ja tööstuspinda, mis on kaetud 68 üürnikuga, nende hulgas nii rahvusvahelised kui ka kohalikud ettevõtted. Fondi esindajate sõnul on objekti atraktiivsus asukohas – Riia kesklinna lähedal aadressil Jurkalnes street 15/25, lennujaamast ja sadamast 5-minutilise autosõidu kaugusel.

EfTEN Capitali SIA juhatuse liikme Viktors Savinsi sõnul on seda tüüpi objektid väga kõrge stabiilsusega investeeringud. „Konkreetne kinnistu on minu pikaajalise kogemuse põhjal üks paremini hallatud objekte, mida tean," lausus Savins.

EfTEN Kinnisvarafondi fondijuhi Viljar Arakase sõnul on tegu sel aastal seni Läti ühe suurema ühekordse kinnisvarainvesteeringuga. „Oleme seadnud eesmärgiks investeeringute suurendamise teistes Balti riikides. Antud tehing on oluline verstapost Läti äritegevuse arendamisel," märkis Arakas.

Tehingut finantseerib SEB Läti.

EfTEN Capitali investeeringuid Lätis haldab EfTEN Capital SIA, mis on Newcom SIA ja AS EfTEN Capitali tütarfirma. SIA Newcomi omanik on Läti kinnisvaraärimees Viktors Savins. Ettevõte tegutseb alates 2013. aasta aprillikuust, mis tähistab ühtlasi EfTENi sisenemist Läti turule. Praeguseks kuulub EfTEN Capital SIA valitsemise alla Lätis neli objekti.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474