Autor: Juuli Laanemets • 27. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB uuring: lätlased ja leedulased on auto ostmisel kokkuhoidlikumad

SEB ülebaltiline uuring näitas, et üle poole Lätis ja Leedus autoostu kavandavatest inimestest ei planeeri kulutada rohkem kui 5000 eurot. Eestlastest kavatseb 20 protsenti inimestest soetada auto hinnaklassis 10-20 000 eurot, lätlastest ja leedulastest plaanib seda teha ligikaudu 10 protsenti.

„Kuna Eestis ostetakse uuemaid ja kallemaid autosid, siis on liising endiselt kõige populaarsem autoostu finantseerimise valik, mida kasutab üle poolte autoostjatest. Enim kasutatakse liisingut uute autode soetamisel,“ lausus SEB Liisingu tegevdirektor Ainar Leppänen.

„Leedus planeeritakse autoostule kulutada vähem raha ning vaadatakse vanemate kasutatud autode poole. Sellest tulenevalt plaanib auto soetamisel liisingut kasutada iga kolmas autoostja. Lätlased on oma soovidelt sarnasemad eestlastele, kes võimalusel eelistavad vähemkasutatud autosid ning sellest tulenevalt kasutavad autoostul julgemalt liisingut,“ kirjeldas Leppänen.

Nii eestlase, lätlase kui leedulase jaoks on liisingupakkuja valikul kõige olulisemaks kuumakse suurus, intress ning liisinglepinguga seotud lisakulude läbipaistvus. „Liising on finantsteenus, mille valikul usaldab autoostja ennekõike professionaale, toimugu autoost siis Eestis, Lätis või Leedus“ sõnas Leppänen.

Eestis, Lätis ja Leedus osales uuringus 2754 inimest, 944 meest ja 1810 naist vanuses 18-79.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474