Autor: Juuli Laanemets • 26. september 2014

Täna peatub ajutiselt liiklusregister

30. septembril peatatakse ajutiselt seadistustöödeks liikluskindlustuse register, kindlustusandjate infosüsteemid ja Maanteeameti liiklusregister, sest 1. oktoobril jõustuv liikluskindlustusseadus vajab andmete vastavusse viimist. 

30.09.2014 kella 20:00’st kuni 01.10.2014 kella 08:00’ni ei ole Eestis võimalik sõlmida, muuta ja lõpetada liikluskindlustuse lepinguid. Samuti ei toimi liikluskindlustuse kalkulaator Liikluskindlustuse Fondi kodulehel. Sel ajal seadistatakse liikluskindlustuse register, kindlustusandjate infosüsteemid ja Maanteeameti liiklusregister ümber töötamaks vastavuses 1. oktoobril jõustuva uue liikluskindlustuse seadusega. Sealhulgas tuvastatakse liikluskindlustuse- ja liiklusregistri andmete võrdluse kaudu sõidukid, mille liiklusregistri kande kehtivuse Maanteeamet peatab.

Muutustega seoses soovitab LKF sõidukiomanikel vaadata üle ja vajadusel uuendada oma liikluskindlustuse kehtivus enne kõnealust teenusekatkestust.

LKF on liikluskindlustuse seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamine ülesanne on täita garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit. Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite poolt põhjustatud kahjud. Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu. LKF on lüli liikluskindlustuse rahvusvahelises võrgustikus, täites nii Euroopa Liidu nõuetest tulenevat teabekeskuse ja kompensatsiooniorgani rolli kui ka rahvusliku büroo rolli Rohelise Kaardi süsteemis. LKF toetab kindlustuse vaidluskomisjoni tegevust ning arendab kahjuennetustegevust.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806