Autor: Juuli Laanemets • 20. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: vene raha tungib kinnisvaraturule

Venemaa majanduse jätkuv ebastabiilsus ja riskide oluline suurenemine on loonud olukorra, kus raha põgeneb Venemaalt. Näpuotsatäis sellest rahast on juba jõudmas Eesti kinnisvaraturule, kus Vene investorid otsivad valdavalt rahavoogu pakkuvaid kinnisvaraobjekte, kommenteeris kinnisvaraturu uuemaid suundumusi 1Partner Kommertskinnisvara juhtiv partner Tanel Tarum.

„Venemaalt saabuvad investorid otsivad valdavalt kinnisvara, mis tagaks pikaajalise stabiilse rahavoo. Nii sobivad investeeringuteks hästi kaubandus- ja büroopinnad, kus toimivad üürilepingud on juba olemas,“ kirjeldas Tanel Tarum investorite ootusi.

Venemaal ei ole soositud raha väljaviimine, seetõttu hoiavad investorid valdavalt madalat profiili ega ole huvitatud enda tegevuse liigsest afišeerimisest.

„Turul on Venemaa venelasi, kes peavad sobivaks rahapaigutuseks sajakonna tuhande euro väärtuses olevat korterit. Samuti on suuremaid ja tõsisemaid investoreid, kelle investeeringusumma võiks olla miljon või paar eurot,“ andis Tarum ette võimalike investeeringute suurused.

Tarum lükkab kindlalt ümber eksiarvamuse nagu oleks Venemaalt tulev raha on nö loll raha, mis meeleheitlikult otsib paigutamisvõimalust, kus majanduslikud kaalutlused pole olulised. „Venemaa  investorid on targad ja arukad ärimehed, kes on raha teeninud raske tööga. Kinnisvarainvesteering Eestisse ei ole idainvestori jaoks elumuutev otsus, kus iga hind on hea. Pigem tahab ta tingida ja heale kokkuleppele mittejõudmisel jääb tehing toimumata,“ selgitas Tarum.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474