• 20.10.14, 14:28
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

„Vähem stressi“ on nädala märksõna

Sellel nädalal peetakse üle Euroopa tööohutuse ja -tervishoiu nädalat, kus keskendutakse psühhosotsiaalsetele ohuteguritele töökohal. Tööinspektsioon viib läbi kaks üritust: XVI Töötervishoiupäeva ning Töökeskkonna filmiõhtu.
Tööstress on luu- ja lihaskonna haiguste järel esinemissageduselt teine tööga seotud terviseprobleem Euroopas. 28 protsenti Euroopa töötajatest leiab, et stress mõjutab nende tervist ja töövõimet. Uuringud näitavad, et 50–60 protsenti kaotatud tööpäevadest on tingitud tööstressist ja psühhosotsiaalsetest ohuteguritest. Stressist põhjustatud kulu Euroopas on hinnanguliselt 240 miljardit eurot aastas. 2010. aasta andmetel oli tööjõu tootlikkus Eesti ettevõtetes 69,3 protsenti Euroopa Liidu riikide keskmisest.
20.-24. oktoobrini toimuv teavitusnädal tahab teadvustada tööstressi ja töökoha psühhosotsiaalseid riske ning julgustada tööandjaid ja töötajaid tegema nende riskide vähendamiseks koostööd.
XVI Töötervishoiupäev toimub teisipäeval, 21. oktoobril, mille avavad tervise- ja tööminister Urmas Kruuse ja Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu. Päeva ettekanded otsivad vastuseid küsimusele, kuidas märgata ja ennetada psühhosotsiaalseid ohutegureid töökeskkonnas.
Tööinspektsioon kuulutab välja auhinnakonkursi „Parim praktika 2014“ kolm parimat ning annab välja eripreemia tööõnnetuste problemaatika kajastamise eest ühele populaarsele Eesti teleseriaalile.
Töökeskkonna filmiõhtu toimub kolmapäeval, 22. oktoobril 16.00-18.30 kinos Artis. Näidatakse katkendeid filmist „C(us)todians”, mis pälvis 2013. aastal Leipzigi rahvusvahelisel dokumentaal- ja animafilmide festivalil parima tööteemalise dokumentaalfilmi auhinna.
Filmi põhjal toimub arutelu psühhosotsiaalsete ohutegurite teemal, kuidas neid määrata ja märgata. Arutelu, kus osalevad töökeskkonna spetsialistid, juhib psühholoogia lektor Piret Einpaul.
"Vähem stressi" kampaania käivitas Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuur (EU-OSHA). 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele