Autor: Juuli Laanemets • 27. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kellele Tallinn munitsipaalmaju ehitab

Tallinna linnavalitsus otsustas jätkata teise elamuehitusprogrammi elluviimiseks uute kortermajade ehitamist Uuslinna ja Maleva tänavatele.

„Tallinna teine elamuehitusprogramm on üks osa linna eluasemepoliitikast, mis luua  eluruumi üürimisvõimalused linnale vajalikele töötajatele ja noortele peredele,“ kommenteeris abilinnapea Eha Võrk linnavalitsuse otsust rajada järgmised munitsipaalmajad aadressidele Uuslinna tn 3a ja Maleva tn 18.

1. septembriks oli linnaosade valitsustes korteri taotlejana arvele võetud 1297 noort peret ja 267 linnale vajalikku töötajat, kokku on 1564 taotlejat.

2015. aasta veebruaris valmib arstide ja õdede maja (Akadeemia tee 48), kus saab olema 97 korterit (sh 24 kööktuba, 60 1-toalist ja 13 2-toalist korterit).

Tallinna eelarvestrateegias on aastateks 2015-2018 elamuehituse eesmärkideks rajada Uuslinna asumisse kaks munitsipaalmaja ning alustada Maleva tänava munitsipaalmaja ehitamist.

Lasnamäele aadressile Uuslinna tn 3a on plaanis rajada maja õpetajatele ja lasteaiaõpetajatele. Asukohavalikul lähtuti kahest aspektist, kõige rohkem õpetajaid ja lasteaiaõpetajaid, kokku 32 isikut, on arvele võetud Lasnamäel. Teiseks on Uuslinna tänav logistiliselt väga heas asukohas ning sobilik ka teistes linnaosades töötavatele haridustöötajatele.

Õpetajatele ja lasteaiaõpetajatele mõeldud uutes energiasäästlikes korterelamutes asuvad eluruumid antakse üürile tööandja eluruumina Tallinna Haridusameti haldusalas tegutsevates koolides ja lasteaedades töötavatele õpetajatele ja lasteaiaõpetajatele.

Olemasoleva detailplaneeringu alusel on võimalik ehitada kaks 5-korruselist korterelamut koos maa-aluse parkimiskorrusega. Kahe maja peale on võimalik ehitada kokku 70 korterit. Ajakava kohaselt valmivad majad 2017. aasta sügiseks.

Põhja-Tallinnas asuvale Maleva tn 18 kinnistule rajatava munitsipaalmaja korterite sihtgrupp on seeniorid ja teised sotsiaaleluruumi taotlejad, noored pered ja linnale vajalikud töötajad. Olemasoleva detailplaneeringu alusel on võimalik ehitada üks 5-korruselise maja, millesse on kavandatud kokku 76 korterit. Ajakava kohaselt peaks maja valmima 2017. aasta sügisel.

Maleva tn 18 munitsipaalmaja ehitamisega toetab linn eluasemeprobleemide lahendamisel eakaid ja teisi sotsiaaleluruumi taotlejaid, noori peresid ning linnale vajalikke töötajaid.

Tallinna teine elamuehitusprogramm rakendus 2009. aastal. Kokku on Tallinna teise elamuehitusprogrammi raames üürile antud eluruum 781 leibkonnale, nendest noortele peredele 597 ja linnale vajalikele töötajatele 184 eluruumi.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474