Autor: Juuli Laanemets • 28. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnasõbralikum reisilaev seab veonduses uued standardid

Veeldatud maagaasil sõitev laev Viking Grace pärajati rahvusvahelise keskkonnaalase auhinnaga keskkonnasäästliku transpordi valdkonnas. Žürii sõnul on tegu maailma kõige keskkonnasõbralikuma reisilaevaga, mis kehtestab standardid kogu tööstusharule.

 „Sellised tehnoloogilised uuendused nagu veeldatud maagaasi LNG kasutamine kütusena ning jäätmekäitluse lahendused on väga unikaalsed. Viking Grace’il on suur potentsiaal kehtestada uued standardid rohelise mereturismi valdkonnas,“ märgib žürii.

Viking Grace on Viking Line’i laevastiku uusim laev, mis on varemgi saanud mitmeid keskkonnaalaseid auhindu. Keskkonnasäästlikke lahendusi võib laevas leida kõikjalt: maagaasil töötav mootor masinaruumis, kütusesäästliku kujustusega laevakere, LED-valgustid ning oma gaseeritud vesi taaskasutatud pudelites. Žürii erilise tähelepanu pälvis laeva heitgaase vähendav mootor ja selle toitesüsteem.

 „Viking Line’i eesmärk on olla pioneer keskkonnasäästlike lahenduste valdkonnas. Võtame uhkusega vastu Skål’i auhinna, mis tõestab, et me oleme õigel teel ning meie keskkonnaalaseid jõupingutusi hinnatakse,“ ütles Viking Line’i keskkonna koordinaator Susanna Airola.

Kooslus, kus hinnatakse keskkonnahoidlikke väärtusi, kaasaegset disaini ja laia teenuste valikut igas vanuses sihtgrupile, on osutunud vägagi edukaks. Turu-Stockholmi liinil sõitev Viking Grace teenindas 2013. aastal rohkem kui miljon reisijat. Ettepaneku osaleda Viking Grace’ga keskkonnasäästliku transpordi valdkonna konkursil tegi Viking Line’le Skål International Helsinki osakond.

Turismiorganisatsiooni Skål International 2014. aasta säästva turismi auhind anti Turu ja Stockholmi vahel kurseerivale Viking Grace’le möödunud pühapäeval Mehhikos. Võitjad kuulutati välja Skål Internationali maailmakongressil, mis tänavu toimus Mexico City’s.

Rahvusvaheline reisi- ja turismiassotsiatsioon Skål on maailma suurim omataoline organisatsioon, millel on liikmeid rohkem kui 80 riigis.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474