Autor: Juuli Laanemets • 4. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PZU viis lõpule RSA Kindlustuse omandamise

Kesk- ja Ida-Euroopa kindlustusgrupp PZU SA viis 31. oktoobril lõpule RSA Kindlustuse, ärinimega Codan Forsikring A/S Eesti filiaal, äritegevuse ja kindlustusportfelli omandamise Eestis. Sellega jõustus täielikult leping, mille raames omandati Briti ettevõtte RSA Group varad Balti riikides ja Poolas, teatas PZU.

„Olen väga rahul, et viisime tehingu lõpuni vähem kui 200 päevaga peale väljakuulutamist. See sai võimalikuks eeskätt tänu suurepärasele meeskonnale ning väga heale koostööle viie riigi regulaatoritega,” sõnas PZU SA juhatuse esimees Andrzej Klesyk.

Senine RSA Kindlustuse tippjuhtkond jätkab ametis ning ettevõte tegevus jätkub PZU Lietuva Eesti filiaali (PZU Kindlustus) nime  ja PZU kaubamärgi all. PZU Kindlustuse juhataja Kaido Kepp ütles, et tehing mõjub soodsalt kindlustusettevõtte igapäevategevusele ning senistel ja uutel klientidel on palju võita. „Klientide ja partnerite vaatevinklist jätkub tegevus endisel moel: nii olemasolevate kui ka uute klientide ja koostööpartnerite rahulolu on esmatähtis. Eesmärk on pakkuda klientidele kõrgetasemelist teenust ja suurendada turuosa,“ ütles Kepp.

RSA Groupi varade ostu-müügitehingu suurus oli 360 miljonit eurot, mis lisaks Eesti üksusele hõlmas ka Leedu kindlustusettevõtet Lietuvos Draudimas, Läti kindlustusettevõtet AAS Balta ja Poola kindlustusettevõtet Link4 Towarzystwo Ubezpieczen Spolka Akcyjna.

PZU on üks Kesk- ja Ida-Euroopa kindlustusettevõtteid, mis tegutseb nii elu- kui ka varakindlustuses ning pensioni- ja investeerimisfondide vallas. Poolas kuulub PZU-le varakindlustusturust 32,4 protsenti ja elukindlustusturust 42,7 protsenti ning Kesk- ja Ida-Euroopas on turuosa 13 protsenti.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474