Autor: Juuli Laanemets • 6. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti jäätmekäitlust tutvustatakse Hiinale 

Riigikogu keskkonnakomisjon tutvustas Hiina zero waste spetsialist Caixuan Yuele Eesti jäätmemajanduse korraldamist. Erilist tähelepanu pööratakse jäätmete tekke ennetamisele ja tagasi ringlusse võtmisele.

Komisjoni esimehe Rainer Vakra sõnul on globaalsete keskkonnahoiu nimel Eestil vajalik teha koostööd maailma suurima majandusega riigi – Hiina – jäätmespetsialistidega. „ Euroopa Liidus on seatud eesmärgiks 2030 aastaks võtta taaskasutusse 70% olmejäätmetest.  Kohtumise käigus selgitame,  kuidas me riiklikult kavatseme jõuda püstitatud eesmärgini ja kuidas motiveerime elanikke veelgi enam jäätmeid sorteerima. Arutelu käigus pöörame tähelepanu ka Eesti kogemusele jäätmete põletamisel ja jäätmekütuse tootmisel ,” ütles Vakra.

 

 

 

 

 

Hiina zero waste spetsialist Caixuan Yue on külas “Teeme ära” meeskonnal. Külaline uurib viie nädala jooksul, kuidas on korraldatud Eesti prügimajandus. Kohtumiste tulemusena loodetakse siinse praktika põhjal teha ettepanekud Hiina prügimajanduse ümberkorraldamiseks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474