Autor: Aira Tammemäe • 29. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara: odav korter ülearendatud piirkonnas on risk

Arco Vara Tallinna elamispindade osakonna juht Agur Tammistu kirjutab, et korterelamu asukoht on eluaseme soetamisel suurimaks riskiks.

Erinevatel andmetel ulatub uute korterite turumaht Tallinnas ja Harjumaal praegu pisut üle 2000. Rohkem kui kahekümne korteriga arendusprojektides on Arco Vara andmetel praegu müügis üle 1000 korteri.

„Küsimus on selles, kui palju neist korteritest on veel müügis ka kahe aasta pärast ning kui paljusid praegu detailplaneeringu staadiumis korterelamuid on selleks ajaks ehitama ning müüma hakatud,“ kommenteeris Tammistu ettevõtte uudiskirjas.

Arendaja ja ostja suurimaks riskiks on tema sõnul korterelamu asukoht. „Kui ehitad Kentmanni tänavale, võid korterit ka edaspidi osta ja müüa hinnaga 5000 eurot ruutmeetrist. Kui ostad aga Astangule, kus vaba maad on palju, võivad ka 1000eurose ruutmeetrihinnaga korterid mingil hetkel lattu seisma jääda. Kõige ohtlikumad on ülearendatud ja üsna madala hinnatasemega piirkonnad, kuhu inimesed massiliselt kortereid ei osta,“ hoiatas Tammistu.Vaata artiklit täies mahus siin

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474