Arco Vara: Tallinnas tuleb juurde 40 000 m2 äripinda

Arco Vara analüüsist selgus, et lähiajal tuleb Tallinnas juurde 40 000 m2 ärikinnisvara üüripindu ja ettevõtte andmetel on lisaks veel varases planeerimisfaasis üle 500 000 m2 jaekaubanduspindu.

Arco Vara äripindade osakonna juht Tarmo Tuisk ütles Äripäeva kinnisvarahaldusuudistele, et vaatamata sellele, et juurde tuleb kümnetes tuhandetes ruutmeetrites uusi kaubandus- ja teeninduspindu, jätkub nõudlust praegustele heas asukohas paiknevatele kaubanduspindadele.

"Uued äärelinna pinnad on pigem neile ettevõtetele, mis teenindavad kohalikku elanikkonda. Seetõttu pole ka loota, et käidavates kohtades asuvate kaubanduspindade üürihind langeks ning potentsiaalsetest huvilistest tekkinud järjekorrad lüheneks," märkis Tuisk.

Kaubanduspindade lisandumist on Viimsi ja Peetri kõrval oodata eelkõige nendes Tallinna piirkondades, kus on kõige vähem kaubanduspinda ühe elaniku kohta ehk Põhja-Tallinnas, Lasnamäel ja Mustamäel, seisab ülevaates.

Samuti suureneb aktiivse elamuarenduse tulemusena uute kortermajade esimestel korrustel olevate kaubandus- ja teeninduspindade valik. Vähemkäidavates kohtades võib tekkida probleeme ka uute kortermajade esimestel korrustel olevate kaubandus- ja teeninduspindade müügi ja väljaüürimisega. Lähema aasta jooksul vabaneb arvukalt vanade kortermajade keldrikorrustel olevaid äripindu, kuna praegused üürnikud on lõpetanud või on lõpetamas Tallinna linnavolikogu alkoholi müügi piiramise otsuse tulemusel tegevuse. Seni kehtinud piirangud lubasid väikekaupmeestel tegeleda alkoholi jaemüügiga alates müügikoha 75m2-st üüripinnast. Tallinna linna arvestuse kohaselt kaotas alkoholiga kauplemise õiguse 124 müügikohta.  

Jaga lugu:
Seotud lood
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806