Arco Vara: vanemate büroode rendid võivad kukkuda poole võrra

Arco Vara äripindade osakonna juht Tarmo Tuisk ütles Haldusuudistele, et B- ja C-klassi pindade üürihindu ootab valdavalt ees hinnalangus. 

"Langus võib ulatuda pikemas perspektiivis mõnede pindade puhul ka kuni 50%ni. Et langust vältida, peaksid ärikinnisvara omanikud panustama hoonete renoveerimisse ja muutma plaanilahendust, orienteerudes eelkõige kuni 50 m² suurustele üüripindadele," soovitas Tuisk ning toonitas, et büroohoonete täituvust mõjutab üha enam parkimisvõimaluste olemasolu ja piisavus.

Büroohoonete müügihinnad on Tuisu sõnul otseses sõltuvuses üürihindadest ja hoone täituvusest. Müügitehingute osas ta märkimisväärset hinnatõusu ei prognoosi.

"A-klassi üürihindade puhul ma suurt hinnatõusu ette ei näe. Paari aasta perspektiivis võib mõne büroopinna hind tõusta kuni 10% ja see tuleb eelkõige kõrgema kvaliteedi arvelt või arendajapoolsetest paindlikest plaanilahendustest. Arendajapoolne paindlikkus tähendab, et klient saab üürida endale täpselt nii palju pinda, kui tal ka reaalselt vaja on," kommenteeris Tuisk.

 

 

 

Jaga lugu:
Seotud lood
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806