Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 13. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara: vanemate büroode rendid võivad kukkuda poole võrra

Arco Vara äripindade osakonna juht Tarmo Tuisk ütles Haldusuudistele, et B- ja C-klassi pindade üürihindu ootab valdavalt ees hinnalangus. 

"Langus võib ulatuda pikemas perspektiivis mõnede pindade puhul ka kuni 50%ni. Et langust vältida, peaksid ärikinnisvara omanikud panustama hoonete renoveerimisse ja muutma plaanilahendust, orienteerudes eelkõige kuni 50 m² suurustele üüripindadele," soovitas Tuisk ning toonitas, et büroohoonete täituvust mõjutab üha enam parkimisvõimaluste olemasolu ja piisavus.

Büroohoonete müügihinnad on Tuisu sõnul otseses sõltuvuses üürihindadest ja hoone täituvusest. Müügitehingute osas ta märkimisväärset hinnatõusu ei prognoosi.

"A-klassi üürihindade puhul ma suurt hinnatõusu ette ei näe. Paari aasta perspektiivis võib mõne büroopinna hind tõusta kuni 10% ja see tuleb eelkõige kõrgema kvaliteedi arvelt või arendajapoolsetest paindlikest plaanilahendustest. Arendajapoolne paindlikkus tähendab, et klient saab üürida endale täpselt nii palju pinda, kui tal ka reaalselt vaja on," kommenteeris Tuisk.

 

 

 

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474