Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 3. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enim said mullu pankrotihoiatusi kinnisvaraettevõtjaid

Maksuametilt mullu pankrotihoiatuse saanud 46 ettevõtte seas oli enim kinnisvara- ja ehitusvaldkonnas tegutsevaid ettevõtteid, täpsustas amet haldusuudised.ee teemaveebile.

Kinnisvaraettevõtteid oli 7 ja ehitusettevõtteid 6, nagu nähtub allpool toodud tabelist.   

Maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm tõdes 2014. aastat kokkuvõtval pressikonverentsil, et kokku esitas amet 46 pankrotihoiatust isikutele, kelle maksuvõlg kokku oli 4 miljonit eurot ja mille tulemusel laekus 1,5 miljonit eurot.

Kohtusse esitati ameti andmetel 27 pankrotiavaldust, mille puhul maksuvõlg kokku oli 5,8 miljonit eurot. Vastutusmenetluste 58 juhtumis määrati ca 1,6 miljonit eurot.

"Pankrotiavaldusi oleme esitanud erinevates tegevusvaldkondades toimetavate ettevõtete suhtes, ligi pooled avaldused on ehitustegevuse ja kinnisvaraga tegelevate ettevõtete suhtes, viiendik on metsavarumise ja saematerjalidega tegelevate ettevõtete suhtes ja väiksemal määral ka õmblemise, mööbli tootmise, reklaaminduse, põllumajanduse kui ka hulgikaubanduse valdkonnas," täpsustas amet. 

Riikliku järelevalve kehtestamise vajalikkusest kinnisvaramaaklerite tegevusele on räägitud juba aastakümneid, aga olukord on ikka selline, et iga juhuslik inimene võib ennast maakleriks nimetada ja inimesi tüssata ning keegi ei vastuta, kirjutas 2. veebruari Äripäev. Sama teema on põhjalikult ka päevakorras 18. veebruaril toimuval Äripäeva Kinnisvarakonverentsil. Rohkem konverentsi teemadest SIIN! 

Maksuameti 2014. aasta numbrites :

·         Maksutulusid laekus 6,64 miljardit eurot, mida oli 504 miljonit eurot ehk 8,2 protsenti rohkem kui aasta varem

·         Maksuvõlg vähenes 37 miljonit eurot, maksuvõlglaste arv 10 768 isiku võrra. Maksukohustustest tasuti 99,57 protsenti

·        Tõkestati 14 kuritegelikku gruppi (2 salakaubavedu, 4 narkokuritegu ja 8 maksukuritegu), kokku 175 isikut (130 füüsilist ja 45 juriidilist isikut)

·         186 lõpule viidu kriminaalmenetluses tuvastati riigile tekitatud kahju 8 miljonit eurot, kuritegelikul teel teenitud vara arestiti  2 miljoni euro väärtuses

·         Salakaubana avastati eelmisel aastal kokku 20,6 miljonit salasigaretti, 10 tonni tubaka tooteid (9 158 kg vesipiibu- ja 1351 kg huuletubakat), 7189 liitrit absoluutalkoholi, 288 000 liitrit kütust ja  455 kilogrammi erinevaid narkootilisi aineid – peamiselt marihuaana/hašiš

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474