Autor: Annika Kald • 29. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marek Helm: mis toob tegelikult maksutulu?

Maksu- ja Tolliameti peadirektor Marek Helm tõdes Hangete konverentsil, et tal on ettevõtja vaenlase märk otsa ees.

MTA on rakendanud viimasel ajal suuri muudatusi, mis on Helmi sõnul toonud osade ettevõtjate seas sellise hoiaku. Ehitussektoris oli näiteks enne töötamise registri loomist umbkaudu 30 protsenti töötajatest tööl ebaseaduslikult. Samas needsamad ehitusettevõtted konkureerivad riigihangetel. "Maksuameti töövõit on see, et mullu juulis läks käima tööregister,see tõi inimese kui töötaja pilti," kommenteeris ta ja lisas, et kujutate ette, maksuamet leidis registreerimata ehitustöölisi ka Eesti Rahva Muuseumi (ERM) ehituselt.

Täna oleme maksuametnikele jaganud nutitelefonid ja neil on seal rakendus, kus nad saavad objektil kohe inimesele näidata tema pilti rahvastikuregistris ning öelda, et tööandja tema eest makse ei tasu. "Teate, kui hästi mõjub ehitajale, kui ta maksuametniku nutitelefonist oma fotot näeb," märkis Helm.   

Ta lisas, et inimeste ametliku töötasu väljamaksete arv kasvas tänu tööregistrile eelmisel aastal 15 000 inimesel. Pange tähele, märkis Helm, et see on umbes Haapsalu linnajagu inimesi.

"Ma olen 20 aastat riigiametites töötanud ja riigisektoris peab olema hobusekannatus mõne olulise asja läbisurumisel, aga, kas te teate, et sotsiaalmaks on nüüdseks juba prognoosist paremini laekunud ja tänu sellele saavad täna Eesti pensionärid juba protsendi võrra rohkem pensioni kätte," tõi Helm välja töötajate registri konkreetse töövõidu.

Helm ütles veel, et ta loeb põnevusega Äripäevast nende kohtuasjade kajastust, mis puudutab ettevõtjaid ja käibemaksupettusi."Ma juba ootan väga, mis need tulemused kohtutes tulevad. Käibemaksupettus on üks vahend konkurentsieeliseks," kommenteeris ta.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474