Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 24. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner Kinnisvara: Airbnb haukab hotellide kasumist suure tüki

Inimeselt-inimesele üüriportaalis Airbnb on juba üle 1000 Eesti kuulutuse, mis peaks hotellid murelikuks tegema.

See peaks kohalikud hotellid murelikuks tegema, kommenteeris 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter.

“Eestisse on juba tekkinud väikeettevõtjad, kes üürivad üle linna kortereid, et need Airbnb's päeva kaupa edasi rentida. Päevarentnikega on omajagu tegemist, aga samas võib näiteks 500eurose kuuüüriga korterit jupikaupa müües kolm korda nii palju teenida,” ütles Vahter.

Vahteri sõnul teeb Airbnb majutusäris sama, mis Uber taksovaldkonnas. “Airbnb'st saab hotelliga võrreldes suurema, põnevama ja soodsama majutuse ning valik on väga lai villast kuni narivoodini.” Kui Tallinna kesklinna hotellis maksab 18ruutmeetrine tuba keskmiselt 100 eurot, siis sama raha eest saab Airbnb'st rentida suure ja luksusliku vanalinnakorteri - sama kehtib ka Pärnus või Tartus, ütles Vahter.

Äripäev kirjutas täna, kuidas turismitalud vaevlevad väiksema kliendihulgaga ning kardetakse, et magus sihtrühm - 20-30 aastased noored - on Eestist välja rännanud.

Kinnisvaraeksperdi sõnul on Airbnb peamine miinus kaotatud maksuraha. “Inimeselt-inimesele äri on tulevik ja seda ei peaks Prantsusmaa kombel piirama. Samas ei tasu praegu Airbnb pealt kohalikke makse portaal ega üürileandjad ja riik peab siin võtma selgema seisukoha,” ütles Vahter.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474