Päästekorraldaja amet on muutunud atraktiivseks

Algaval õppeaastal asub Sisekaitseakadeemia Päästekolledžis õppima 20 uut konkursiga Häirekeskuse teenistusse võetud päästekorraldajat.

Õppegrupp sai sel aastal täis varakult ja  sobivaid kandidaate oli rohkem kui vastuvõtumaht võimaldas, mis näitab, et päästekorraldaja amet ning Häirekeskus tööandjana on muutunud atraktiivseks. Aasta pärast kooli lõpetavad päästekorraldajad tulevad vastu võtma pääste-, kiirabi- ja politseikutseid Eestis kehtival ühel hädaabinumbril 112.

„Täna kooliteed alustavad 20 uut päästekorraldajat tulevad Häirekeskusesse tööle järgmisel suvel, kui oleme juba üle aasta aidanud abivajajaid ühel hädaabinumbril - Eestis on 2015. aasta veebruarist üks hädaabinumber 112, millelt saab lisaks päästjatele ja kiirabile kutsuda ka politseid. See on otsustava tähtsusega ja edukalt toimunud ümberkorraldus, mis muudab abi kutsumise inimesele lihtsamaks ja loob eeldused ka abi kiiremaks kohalejõudmiseks. Uutel päästekorraldajatel on seega põnev ja vastutusrikas võimalus asuda tööle hädaabiteenuse kvalitatiivselt uues arengujärgus ning anda ka oma tööga panus hädaabi kättesaadavuse ja siseturvalisuse parandamisse Eestis“, ütles Häirekeskuse peadirektor  Janek Laev.

Kõik Häirekeskuses ühel hädaabinumbril 112 kõnesid vastuvõtvad päästekorraldajad peavad ühtviisi hästi oskama töödelda kõiki hädaabiteateid. Ühele hädaabinumbrile 112 üleminekut ette valmistades on päästekorraldajaid Sisekaitseakadeemia kutseõppes juba alates 2011. aastast õpetatud täiendatud õppeprogrammi alusel, kus lisaks pääste ja kiirabi hädaabiteadetele õpitakse töötlema ka politsei hädaabikõnesid. Seni SKA Väike-Maarja päästekoolis toimunud päästekorraldajate õpe on sellest õppeaastast esmakordselt toodud  Sisekaitseakadeemia Päästekolledžisse Tallinnas.

„Leidsime uued päästekorraldajad sel aastal edukamalt kui varasematel aastatel,“ ütles Janek Laev. „Kandidaate oli palju ning saime  uue päästekorraldajate kursuse komplekteeritud kiiremini kui varem. Selle üks olulisi põhjusi on kindlasti Häirekeskuse ja Sisekaitseakadeemia koostöös päästekorraldajate õppe toomine Väike-Maarjast Tallinna,“ märkis Laev. Valdav osa uusi päästekorraldajaid tuleb tööle Häirekeskuse Põhja keskuse uude innovaatilisse ja Baltimaade suurimasse töösaali Tallinnas Osmussaare 2. Häirekeskuse peadirektori sõnul on muuhulgas rõõmustav seegi, et töötajate üheks heaks kasvulavaks on kujunenud  Ida-Virumaa sisekaitselist eelkutseõpet pakkuvad gümnaasiumid, kust tuli päästekorraldajaks mitmeid noori.

Autor: kinnisvarauudised. ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806