Autor: kinnisvarauudised.ee • 2. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

22 tööd võistlevad arhitektuuribiennaalil Eesti esindamise nimel

31. augustil lõppes Veneetsia XV arhitektuuribiennaali Eesti väljapaneku parima idee ja kuraatori konkursi esimene etapp. Eesti Arhitektuurikeskuse korraldatavale rahvusvahelisele võistlusele esitati 22 võistlustööd.

Töid laekus nii Eestist kui ka mitmest välisriigist. Võistluse eesmärk on leida parim ideekavand, mis tutvustab Eesti arhitektuuri ja linnaehitust ning muudab meie arhitektid ja arhitektuurimõtte maailmas nähtavamaks.

Žürii liige ning arhitektuurikeskuse juhataja Raul Järg ütles, et on eriti rahul sellega, et võistlustöid laekus rahvusvahelistelt meeskondadelt: „Korraldasime konkursi sel korral rõhutatult rahvusvahelisena, et meelitada ka arhitekte, arhitektuurikriitikuid ja -teadlasi väljaspoolt Eestit meie arhitektuurimaastikku analüüsima. Huvi oli algusest peale suur, Eesti arhitektuurimaastikul toimuv paelus osalejaid ja eks aitab kaasa ka biennaali positsioon – rahvuspaviljoni kureerimise võimalus ahvatleb. Meie eesmärgiks oli näha, milliseid mõtteid Eesti arhitektuur väljaspool tekitab – mida märgatakse, mida hinnatakse ja mida mõistetakse või ei mõisteta. Žürii töö küll nüüd alles algab, aga tundub, et on, mille vahel valida ja esitatud tööde arvuga võime väga rahule jääda.“

Arhitektuurivõistluse esimeses voorus välja valitud tööde märgusõnad avalikustatakse hiljemalt 22. septembril. Esimeses etapis esitatud tööde seast valib žürii välja kolm parimat tööd, mille autorid kutsutakse osalema teise etappi. Teise etapi tööde laekumise tähtaeg on 19. oktoobril ja lõplikud tulemused teatakse ning võitja avalikustatakse hiljemalt 10. novembril 2015.

Autor: kinnisvarauudised. ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474