Aira Tammemäe • 13 oktoober 2015

Vaata Eesti parimaid puitehitisi

Aasta Puitehitise tiitlile kandideerivad rekordiliselt 57 tööd, vaata millised.

 

Harjumaa:- ärimaja Sõpruse pst 157 (FOTO nr 4), Arhitektuuribüroo PLUSS

- ronimisministeerium (nr 5), Kaur Talpsep / Kauss Arhitektuur- Vääna-Viti hoolekandeküla (nr 10), Tõnu Laigu, Koit Ojaliiv / QP Arhitektid OÜ- varjualune "Lugeja" , Liisa Peri, Projektijuhid: Keiti Lige, Jarmo Vaik, Ann Kristiin Entson- saun Lagedil, Andres Põime- saun Murastes, Indrek Petai- paarismaja Mäekalda tänaval, Indrek Allmann / Arhitektuuribüroo PLUSS- eramu Nõmmel, Martin Aunin- TAB installatsioon "Keha ehitus", Arhitektuuripraksis PART, autorid Siim Tuksam,Sille Pihlak- TAB installatsioon "Paracity - linlik nõelravi“, Casagrande Laboratory, eesotsasarhitekt Marco Casagrandega- kortermaja Ristiku põik 5, Madis Eek, Margit Mutso, Kristel Jaanus.Arhitektuuribüroo Eek&Mutso- Loo veski, Madis Eek, kaasautorid Kristi Põldme, Kristel Jaanus, ArhitektuuribürooEek&Mutso, Hoone konstruktor Toomas Tammerik.- ridaelamud Magasini 29, Madis Eek, Kristel Jaanus, Kristi Põldme,Arhitektuuribüroo Eek&Mutso- ridaelamud Peetris, Pille Nagel, Arhitektibüroo Nagel OÜ- suveköök Harjumaal, Kaur Talpsep, Kauss Arhitektuur OÜ- korterelamu Ristiku 24, Kaur Talpsep, Urmo Mets, Eva Nõmm / Kauss ArhitektuurOÜ

Tartumaa:- Laululinnu lasteaed Ülenurme vallas, Ott Ojamaa, Katre Kuller; sisekujundus Terje Lindau-Kuum

- AS EplerLorenz jäätmekäitlustehas, Ott Ojamaa, Arhitektrum- Lemeksi peakontor, Eero Endjärv / Arhitekt11- elamukompleks Lille 8, Kalevi 11, Kalevi 11a, Kaido Kepp / Arhitektuuriklubi OÜ- kortermajad Veski 53a ja 55a, Kaido Kepp ja Marti Soosalu, Arhitektuuriklubi OÜ- Kalova paadisadam, Tõnu Laanemäe / Paik Arhitektid OÜ- Oa ja Meloni tn kortermajad, Kaido Kepp, Erik Kõivistik, Arhitektuuriklubi OÜ- Sense passiivmaja Tartumaal, Sense OÜ, arhitekt Eneli Markvart- kohvik-restoran Aparaat, sisearhitektid Kadi Karmann, Grete Veskiväli

Pärnumaa:- saunamaja Tõstamaal (nr 1), Greencube OÜ

- suvila Rannakülas (nr 7), TEIGAR.SOVA.ARHITEKTID OÜ- suveköök Manija saarel, Kristjan Kullerkan- Pärnu rannaniidu linnuvaatlustorn, Raili Hurt, Ehituskonstruktsioonide autor SiimRandmäe

Hiiumaa:- Tärkma sadamahoone, KAMP Arhitektid

- Kärdla sadamahoone ja välimööbel, KAMP Arhitektid- MTÜ Hiiu Veis ja Lammas tootearenduskeskus, ARHITEKTIBÜROO TOOMASRANK OÜ- Hanko meretarvete kauplus Kärdlas, KAMP Arhitektid

Jõgevamaa:- Siimusti kauplus (nr 3), Andres Põime, Lauri Vaimel / OÜ Arhitektuuribüroo Studio 3

- Tiheda külaväljak (laulukaar) ja lauter, Andres Kadarik, Arhitektuuribüroo TahukasOÜ

Virumaa:

- Targa Maja kompetentsikeskus Rakveres (nr 6), Oliver Alver, Andres Alver, Indrek Rünkla,Tarmo Laht, Ott Alver, Sven Koppel / Alver Arhitektid- eramu Lääne-Virumaal (nr 9), QP Arhitektid OÜ, autorid Tõnu Laigu ja Johan Tali- Avinurme kauplus, Andres Põime, Lauri Vaimel, Anu Põime / OÜArhitektuuribüroo Studio 3- Eisma puhkemaja "Kalaranna", Arhitektibüroo Emil Urbel- suvila Karepal, "Edina Dufala-Pärn, Martin Pärn / Iseasi OÜ.Konstruktsioonid Andres Lehtla, Kuupmeeter OÜ.

Põlvamaa:- eramu Põlvamaal (nr 8), TEIGAR.SOVA.ARHITEKTID OÜ

Valgamaa:

- eramu Valgamaal, Lauri Nõmme/ Design Police Department OÜ- biokatlamaja Pühajärvel, OÜ Alver Arhitektid- talu lihaveiste laut, Uko Künnap ja Indrek Taukar, U-Disain OÜ- talu tall ja maneež, Uko Künnap ja Lauri Nõmme, U-Disain OÜ

Võrumaa:- audioraamatukogu "Ruup", Birgit Õigus/ Eesti Kunstiakadeemia Sisearhitektuuri

osakond- Pähni looduskeskuse väliõppeklass, Mirko Moppel / Kaguhaldus OÜJärvamaa:- Väätsa eakatekodu, Uko Künnap, kaasautor Indrek Taukar, U-Disain OÜ- puiste onn Paides, Indrek Rooba

Raplamaa:

- Kuusiku lasteaed ja päevakeskus, Signe Hantsom, Ljudmilla Raun- suvila "Isabel", Indrek Petai

Läänemaa:- suvila Läänemaal, Greencube OÜ

- eramu-suvila Läänemaal, Peaprojekteerija – VLS Interior Architecture / VLsisearhitektuur OÜ; Arhitektuurne Eskiisprojekt – VLS Interior Architecture / VLsisearhitektuur OÜ; Arhitektuurne Eelprojekt, Põhiprojekt – Projektibüroo 363 OÜ;Konstruktiivne Tööprojekt – Projektibüroo 363 OÜ

Saaremaa:

- Nasva klubi, Kiira Soosaar ja Tuuli Org/Ladvik OÜ, sisekujundus Kai Laanmets- Uuemõisa puhkemaja Kesselaiul, EnergiaProjekt OÜ

Ilma konkreetse aadressita:

- Gallery of Estonia, Expo paviljon, Kadarik Tüür Arhitektid- lastemaja "Tikker", Greencube OÜ

foto 1 vt esitatud töid  
Jaga lugu:
Seotud lood
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806