Autor: Aira Tammemäe • 13. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata Eesti parimaid puitehitisi

Aasta Puitehitise tiitlile kandideerivad rekordiliselt 57 tööd, vaata millised.

 

Harjumaa:- ärimaja Sõpruse pst 157 (FOTO nr 4), Arhitektuuribüroo PLUSS

- ronimisministeerium (nr 5), Kaur Talpsep / Kauss Arhitektuur- Vääna-Viti hoolekandeküla (nr 10), Tõnu Laigu, Koit Ojaliiv / QP Arhitektid OÜ- varjualune "Lugeja" , Liisa Peri, Projektijuhid: Keiti Lige, Jarmo Vaik, Ann Kristiin Entson- saun Lagedil, Andres Põime- saun Murastes, Indrek Petai- paarismaja Mäekalda tänaval, Indrek Allmann / Arhitektuuribüroo PLUSS- eramu Nõmmel, Martin Aunin- TAB installatsioon "Keha ehitus", Arhitektuuripraksis PART, autorid Siim Tuksam,Sille Pihlak- TAB installatsioon "Paracity - linlik nõelravi“, Casagrande Laboratory, eesotsasarhitekt Marco Casagrandega- kortermaja Ristiku põik 5, Madis Eek, Margit Mutso, Kristel Jaanus.Arhitektuuribüroo Eek&Mutso- Loo veski, Madis Eek, kaasautorid Kristi Põldme, Kristel Jaanus, ArhitektuuribürooEek&Mutso, Hoone konstruktor Toomas Tammerik.- ridaelamud Magasini 29, Madis Eek, Kristel Jaanus, Kristi Põldme,Arhitektuuribüroo Eek&Mutso- ridaelamud Peetris, Pille Nagel, Arhitektibüroo Nagel OÜ- suveköök Harjumaal, Kaur Talpsep, Kauss Arhitektuur OÜ- korterelamu Ristiku 24, Kaur Talpsep, Urmo Mets, Eva Nõmm / Kauss ArhitektuurOÜ

Tartumaa:- Laululinnu lasteaed Ülenurme vallas, Ott Ojamaa, Katre Kuller; sisekujundus Terje Lindau-Kuum

- AS EplerLorenz jäätmekäitlustehas, Ott Ojamaa, Arhitektrum- Lemeksi peakontor, Eero Endjärv / Arhitekt11- elamukompleks Lille 8, Kalevi 11, Kalevi 11a, Kaido Kepp / Arhitektuuriklubi OÜ- kortermajad Veski 53a ja 55a, Kaido Kepp ja Marti Soosalu, Arhitektuuriklubi OÜ- Kalova paadisadam, Tõnu Laanemäe / Paik Arhitektid OÜ- Oa ja Meloni tn kortermajad, Kaido Kepp, Erik Kõivistik, Arhitektuuriklubi OÜ- Sense passiivmaja Tartumaal, Sense OÜ, arhitekt Eneli Markvart- kohvik-restoran Aparaat, sisearhitektid Kadi Karmann, Grete Veskiväli

Pärnumaa:- saunamaja Tõstamaal (nr 1), Greencube OÜ

- suvila Rannakülas (nr 7), TEIGAR.SOVA.ARHITEKTID OÜ- suveköök Manija saarel, Kristjan Kullerkan- Pärnu rannaniidu linnuvaatlustorn, Raili Hurt, Ehituskonstruktsioonide autor SiimRandmäe

Hiiumaa:- Tärkma sadamahoone, KAMP Arhitektid

- Kärdla sadamahoone ja välimööbel, KAMP Arhitektid- MTÜ Hiiu Veis ja Lammas tootearenduskeskus, ARHITEKTIBÜROO TOOMASRANK OÜ- Hanko meretarvete kauplus Kärdlas, KAMP Arhitektid

Jõgevamaa:- Siimusti kauplus (nr 3), Andres Põime, Lauri Vaimel / OÜ Arhitektuuribüroo Studio 3

- Tiheda külaväljak (laulukaar) ja lauter, Andres Kadarik, Arhitektuuribüroo TahukasOÜ

Virumaa:

- Targa Maja kompetentsikeskus Rakveres (nr 6), Oliver Alver, Andres Alver, Indrek Rünkla,Tarmo Laht, Ott Alver, Sven Koppel / Alver Arhitektid- eramu Lääne-Virumaal (nr 9), QP Arhitektid OÜ, autorid Tõnu Laigu ja Johan Tali- Avinurme kauplus, Andres Põime, Lauri Vaimel, Anu Põime / OÜArhitektuuribüroo Studio 3- Eisma puhkemaja "Kalaranna", Arhitektibüroo Emil Urbel- suvila Karepal, "Edina Dufala-Pärn, Martin Pärn / Iseasi OÜ.Konstruktsioonid Andres Lehtla, Kuupmeeter OÜ.

Põlvamaa:- eramu Põlvamaal (nr 8), TEIGAR.SOVA.ARHITEKTID OÜ

Valgamaa:

- eramu Valgamaal, Lauri Nõmme/ Design Police Department OÜ- biokatlamaja Pühajärvel, OÜ Alver Arhitektid- talu lihaveiste laut, Uko Künnap ja Indrek Taukar, U-Disain OÜ- talu tall ja maneež, Uko Künnap ja Lauri Nõmme, U-Disain OÜ

Võrumaa:- audioraamatukogu "Ruup", Birgit Õigus/ Eesti Kunstiakadeemia Sisearhitektuuri

osakond- Pähni looduskeskuse väliõppeklass, Mirko Moppel / Kaguhaldus OÜJärvamaa:- Väätsa eakatekodu, Uko Künnap, kaasautor Indrek Taukar, U-Disain OÜ- puiste onn Paides, Indrek Rooba

Raplamaa:

- Kuusiku lasteaed ja päevakeskus, Signe Hantsom, Ljudmilla Raun- suvila "Isabel", Indrek Petai

Läänemaa:- suvila Läänemaal, Greencube OÜ

- eramu-suvila Läänemaal, Peaprojekteerija – VLS Interior Architecture / VLsisearhitektuur OÜ; Arhitektuurne Eskiisprojekt – VLS Interior Architecture / VLsisearhitektuur OÜ; Arhitektuurne Eelprojekt, Põhiprojekt – Projektibüroo 363 OÜ;Konstruktiivne Tööprojekt – Projektibüroo 363 OÜ

Saaremaa:

- Nasva klubi, Kiira Soosaar ja Tuuli Org/Ladvik OÜ, sisekujundus Kai Laanmets- Uuemõisa puhkemaja Kesselaiul, EnergiaProjekt OÜ

Ilma konkreetse aadressita:

- Gallery of Estonia, Expo paviljon, Kadarik Tüür Arhitektid- lastemaja "Tikker", Greencube OÜ

foto 1 vt esitatud töid
Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474