Autor: Lea Korem • 30. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS lähtub korruptsiooni suhtes nulltolerantsist

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) tegevus tugineb aususe ja läbipaistvuse põhimõtetel ning ettevõte peab eetiliste tõekspidamiste järgimist kõigi töötajate poolt oluliseks.

Selle tagamiseks töötati välja ühe lahendusena vihjekanalid, mis võimaldavad anonüümselt edastada teavet sündmuse kohta, mis ei ole kooskõlas heade äritavade ning üldtunnustatud moraalinormidega.

Vihjetelefoni, e-kirja või kodulehe vihjeankeeti võivad kasutada nii RKASi töötajad, koostööpartnerid kui ka kolmandad isikud. Märgitud kanalite kaudu edastatud informatsioon jõuab ainult sõltumatule ja konfidentsiaalsust garanteerivale välisaudiitorile, kes tagab täielikult teavitaja anonüümsuse, analüüsib laekunud teavet ning edastab RKASile vihje sisukokkuvõtte viiteta infoallikale.

RKASi juhatuse esimehe Urmas Somelari sõnul seisneb väärkäitumisest teavitamise kanali väärtus organisatsioonile ennekõike võimalike ametipositsiooni kuritarvitamise juhtumite õigeaegses avastamises.

„Maailma kogemus näitab, et ligi pooled pettusjuhtumitest avastatakse vihje abil. Keskmine pettusejuhtumi avastamise aeg vihjeliini rakendatavates ettevõtetes on kaks korda lühem kui nendes äriühingutes, kus vihjeliini ei kasutata,“ põhjendas Somelar pro-aktiivsete meetmete rakendamise olulisust.

„RKAS lähtub nulltolerantsi põhimõttest korruptsiooni igasuguste vormide suhtes ning väärkäitumisest teavitamise võimalus annab täiendava kindlustunde nii ettevõtte eetikakoodeksit järgivale töötjale kui ka õiguskuulekale koostööpartnerile.“ lisas Somelar.

Rikkumistest, ebaeetilisest või kohatust käitumisest saab teavitada RKASi koduleheküljel aadressil:

www.rkas.ee/riigi-kinnisvarast/eetikakoodeks/teavitamine

Teavitamise kanalite sõltumatu koostööpartner on rahvusvaheline audiitor- ja konsultatsioonibüroo Ernst & Young Baltic AS.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474