Virge Haavasalu • 17. detsember 2015
Jaga lugu:

Milline on 2015. aasta oluliseim kinnisvaratehing?

Vesse kaubanduslinnak  Foto: Andras Kralla

East Capitali Vesse jaekaubanduspargi ostu võib pidada tänavu üheks olulisemaks tehinguks.

East Capitali augustis loodud kinnisvarafond teatas, et ostis Tallinnas Peterburi maantee ja Smuuli tänava ristmiku vahetus läheduses asuva kaubanduslinnaku. Nii nagu fondi juht Madis Raidma, ei saanud ka nimetatud tehingus esindajana osalenud Triipan tehingu hinda või ka selle orienteeruvat suurust öelda.

Järgneb intervjuu Martin Triipaniga.

Kuidas tehinguni jõuti?

See on mingis mõttes üldine trend, et kinnisvarafondidel on oma periood, mille jooksul nad tahavad oma varasemast investeeringust väljuda. Nii ka seekord, et leiti ühisosa. Kuna East Capitali uus kinnisvarafond varasid juurde ostab, tekkis seeläbi huvi.East Capital on muidu ka küllaltki aktiivne, on viimasel ajal igasuguseid objekte ostnud.

Kuidas tavapäraselt müüja ostja leiab?

Ühelt poolt see ringkond, kes turul aktiivne on, ei ole ju nii suur. Omavahel suheldakse ja selliselt see info liikuma läheb. Sageli ju kutsutakse ka mitmeid pakkujaid osalema või oma indikatiivset pakkumist tegema. Kui see huvi on välja selgitatud ja indikatiivsed pakkumised on tehtud, siis tavaliselt, kes rohkem on huvi näidanud, sellega minnakse lähemalt edasi. Tehakse vajalikud auditid ja muud asjad.

Kas oli teisi pakkujaid ka?

Lõppfaasis oli selgelt East Capital, aga seda varasemat omavahelist nuusutamist ma ei tea, kas seal oli teisi või mitte.See sõltub ka hinnaindikatsioonist, mida ostja annab. Kui müüjale sobib mingi pakkumine, siis pidevat mitme ostja rivis hoidmist ei toimu. Hiljuti oli üks tehing, kus mitu pakkujat jooksid paralleelselt.

Me näeme, et Tallinna kinnisvaraturg kinnisvarafondide ja üldse kinnisvaraaktiivsuse mõttes on päris hea. Kerget kasvu enda praktika pinnalt me siit näeme. Näeme, et uue aasta alguses on uued tehingud tulemas. Kui linna peal ringi sõita, siis Adminiraliteedi ala ja head Tallinna kesksed alad või siis alad, kus on palju inimesi, näiteks Mustamäe keskus või Viimsi uus keskus, Rocca al Mares tehakse midagi juurde. Nendes on mingisugune usk kasvu täitsa olemas.

Kes on ostjad põhiliselt?

On Leedu juhtimise all olevaid fonde, kes on Eestis käimas ja läbirääkimisi pidamas. Rohkem on võib-olla neid, kellel ei ole Eestis üksust. Ühist nimetajat on siin raske välja tuua.

Lugege seda lugu pikemalt edasi Äripäevast

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee