Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 23. veebruar 2016

Arendaja: oleme valmis Veskimöldret müüma seitse aastat

Brave Capital juhatuse esimees Veljo Kuusk`i sõnul ei tähenda kinnisvaraarendus kiiret rikastumist.
Autor: Andras Kralla

Pindalalt Eesti suurima elukondliku kinnisvaraarenduse, umbes 100 hektaril paikneva Veskimöldre teise etapi kinnistute kiire müük Laagris ei ole arendaja Brave Capitali jaoks sugugi oluline. Arenduspiirkond ei tohi tegijate sõnul muutuda meeletuks ehitustandriks.

„Me eesmärk on hoida müügitempot 3-5 krunti kuus müüa, mitte kiiremini. Me ei soovi, et siin läheks meeletuks ehitustandriks,“ põhjendab Brave Capital juhatuse liige Veljo Kuusk. Kiire arvutus näitab, et viis krunti kuus müües läheb arendaja kokku kuni seitse aastat Veskimöldre täielikuks realiseerimiseks. „Oleme nende aastatega arvestanud, me ei kiirusta. Kinnisvaraarendus ei tähenda kiiret rikastumist. Nende sisse võib jääda veel majanduslangus või mõni muu tagasilöök.“

Hetkel on aasta alguses mõne kuuga Veskimöldres umbes kümmekond krunti müüdud.   „Kui inimene tahab kodu , siis meie tiim on nõus aitama, et inimene saaks omale kodu, millega ta on rahul,“ lubab Kuusk. Krunte müüb arendaja keskmise hinnaga 60-70 eurot on ruutmeetri eest, hinna sees liitumised ja käibemaks. Kuna kruntidel on 350m2 ehitusalust pinda, võib ehitada ka 1-korruselisele suure pinnaga eramu.

Kõnealune planeering sai kinnituse eelmise aasta 1. detsembril, valminud Baltikumi suurimas ühe etapilises arenduses saavad omale kodu 250 peret ehk 159 eramukohta, millele lisandub 91 ridaelamuboksi.

Pikemalt saab Veskimöldre arendusest lugeda märtsi alguses ilmuvast Äripäeva kuukirjast Kinnisvara.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474