Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 23. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendaja: oleme valmis Veskimöldret müüma seitse aastat

Brave Capital juhatuse esimees Veljo Kuusk`i sõnul ei tähenda kinnisvaraarendus kiiret rikastumist.
Autor: Andras Kralla
Pindalalt Eesti suurima elukondliku kinnisvaraarenduse, umbes 100 hektaril paikneva Veskimöldre teise etapi kinnistute kiire müük Laagris ei ole arendaja Brave Capitali jaoks sugugi oluline. Arenduspiirkond ei tohi tegijate sõnul muutuda meeletuks ehitustandriks.

„Me eesmärk on hoida müügitempot 3-5 krunti kuus müüa, mitte kiiremini. Me ei soovi, et siin läheks meeletuks ehitustandriks,“ põhjendab Brave Capital juhatuse liige Veljo Kuusk. Kiire arvutus näitab, et viis krunti kuus müües läheb arendaja kokku kuni seitse aastat Veskimöldre täielikuks realiseerimiseks. „Oleme nende aastatega arvestanud, me ei kiirusta. Kinnisvaraarendus ei tähenda kiiret rikastumist. Nende sisse võib jääda veel majanduslangus või mõni muu tagasilöök.“

Hetkel on aasta alguses mõne kuuga Veskimöldres umbes kümmekond krunti müüdud.   „Kui inimene tahab kodu , siis meie tiim on nõus aitama, et inimene saaks omale kodu, millega ta on rahul,“ lubab Kuusk. Krunte müüb arendaja keskmise hinnaga 60-70 eurot on ruutmeetri eest, hinna sees liitumised ja käibemaks. Kuna kruntidel on 350m2 ehitusalust pinda, võib ehitada ka 1-korruselisele suure pinnaga eramu.

Kõnealune planeering sai kinnituse eelmise aasta 1. detsembril, valminud Baltikumi suurimas ühe etapilises arenduses saavad omale kodu 250 peret ehk 159 eramukohta, millele lisandub 91 ridaelamuboksi.

Pikemalt saab Veskimöldre arendusest lugeda märtsi alguses ilmuvast Äripäeva kuukirjast Kinnisvara.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474