20. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühisrahastuse piirid laienevad: investeeringud uudsesse tööstusparki

PAKRI Targa Linna tegevjuht Enn Laansoo sõnul aitab ühisrahastus unikaalset töötsuparki arendada.
Foto: Raul Mee
Eelmise aasta mais lansseeris Pakri Teadus- ja Tööstuspark EstateGuru ühisrahastuse platvormil 490 000 eurot, eesmärgiga arendada PAKRI tarka linnakut. Ühisrahastusega osteti, parendati ja muudeti energiatõhusamaks linnakus paiknev umbes 5000 ruutmeetri suurune hoonekompleks.

 

Asub Paldiski linnas, selle kontseptsiooni on välja töötatud 2007. aastal

Harjumaa Arengustrateegia üks prioriteetsemaid projekte.

Kontseptsioon hõlmab 60 hektari suurust tarka tööstuslinnakut, umbes 25MW võimsusega oma tarka energiavõrku ja teadusparki rohetehnoloogia (energia- ja keskkonnatehnoloogia) valdkonnale.

Lansseerimise hetkel oli PAKRI Targa Linna esindajate kinnitusel tegemist  maailmas esmakordse ühisrahastuse kampaaniaga, mis võimaldas investeerida raha targa linna arengusse. Kolme nädalaga õnnestus ettenähtud investeeringusumma kokku koguda ning tänaseks on planeeritud arendustööd edukalt lõpule viidud ning ühisrahastuse platvormil kaasatud investeeringud Swedbanki abil refinantseeritud.

PAKRI Targa Linna tegevjuht Enn Laansoo jr: "Meie jaoks avas EstateGuru kaudu kaasatud ühisrahastus hea võimaluse oma unikaalset füüsilist keskkonda edasi arendada. Õnnestunud koostöö andis kindlust meile järgmiste sammude juures uusi ühisrahastuse võimalusi pakkuda”.

Järgmiseks planeeritakse kaasata ühisrahastust teise hoonekompleksi energiatõhusamaks muutmise jaoks ning tehakse eeltööd oma energiavõrku investeeringute kaasamisel.

"Eelmisel aastal oli see kampaania üks mahukamaid projekte ning koostöö oli väga edukas. Kõige tähtsam on see, et kõik 261 investorit said igakuiselt õigel kuupäeval oma intressimakse ning ettenähtud ajal refinantseeriti laenu põhiosa”, kommenteeris Marek Pärtel, EstateGuru asutaja.

Kõnealust ühisrahastust kasutas EstateGuru sildlaenuna, et finantseerida oma tegevuse laiendamist. Ühisrahastusega osteti, parendati ja muudeti energiatõhusamaks u 5000 m2 suurune hoonekompleks Paldiski linnas. Pärast ühisrahastuse kampaaniat leidsid uuenenud tööstus- ja testimise hoonekompleksi tegutsemispinna kolm uut rohetehnoloogia ettevõtet.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474