13 mai 2016

Tallinna vanalinna kinnisvarahinnad tõusid järsult

Maa-ameti statistikat vahendanud Center Kinnisvaa koostatud graafik  Foto: Center Kinnnisvara

Tallinna vanalinna korteritehingute hinnatase, mis on viimased 3-4 aastat olnud stabiilselt kõrgel tasemel, tegi tänavu esimeses kvartalis korraliku hüppe. Ka aprillis-mais jätkuvad tehingud varasemast kõrgemal hinnatasemel.

Kui Tallinna üldine korteriturg on viimased 6-7 aastat näidanud stabiilset ja kindlat kasvu nii tehingute arvus kui ruutmeetrihinnas, siis kõrgelt hinnatud vanalinnas on olnud turg suhteliselt stabiilne. Alates 2012. aastast on keskmine hind püsinud 2700 euro juures ruutmeetri kohta ning aastas tehtud sadakond tehingut, vahel pisut rohkem, vahel vähem.

 2016 1. kvartalis on aga ruutmeetrihinnad Maa-ameti statistika järgi teinud suure hüppe ning keskmiselt maksti sel perioodil ruutmeetri eest  3735 eurot. Ka aprillis-mais on hinnatase jäänud üle 3000 euro. Tehinguid on sel aastal tehtud 31.

 Klientidele kinnisvarateenuste tervikpaketti, kinnisvara vahendust, arendust, haldust ja investeerimisnõustamist pakkuvCenter Kinnisvara tegevjuht Christian Ayrer: „Vanalinnas on juba varasemalt olnud hinnatase väga kõrge, kortereid on vähe saada ning samas jõukaid kliente jagub, kes soovivad omale eksklusiivset kodu või kriisikindlat investeeringut. Hindade kerkimine on samas loogiline, sest ka vanalinnas on valminud mitmeid arendusprojekte, samas ligi 1000 eurost hüpet ei julgenud prognoosida. Huvitav on jälgida, kas see ongi nüüd vanalinna uus tase, kus hind stabiliseerub, või tuleb järgmiste kvartalitega tagasi tavapärasesse vahemikku.“

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806