Autor: kinnisvarauudised.ee • 3. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Realia Group sai uue omaniku

Altor Fond IV (Altor) omandab põhjamaade suurima kinnisvaravahenduse ja -halduse ettevõtte Realia Group´i. Skandinaavia erakapitalil põhinev investeerimisfond omandab ettevõtte selle praegustelt omanikelt Sponsor Fond III-lt, Nordealt ja Varmalt. Ostu-müügileping allkirjastati mõned päevad tagasi 1. juunil.

Realia Group ühendab ettevõtteid, mis tegelevad kinnisvarahalduse, -vahenduse ja hindamisega nii Soomes kui ka Balti riikides. Ettevõtte gruppi kuuluvad Soomes Houneistokeskus, SKV, Huom!, Realia Isännöinti ja Realia Management ning Ober-Haus Balti riikides.

„Ma väga ootan koostööd uue omaniku Altor´iga ja ma olen kindel, et sellest saavad kasu nii terve Realia Group kui ka tema tütarettevõtted. Me oleme teinud koostöös Sponsor Capitali, Nordea ja Varma´ga viimastel aastatel märkimisväärseid samme Realia Group´i arendamisel. See areng saab veelgi tugevama tõuke kuna Altor jagab meie vaateid, kuidas arendada kõrgekvaliteedilisi kinnisvarahaldus- ja maaklerteenuseid,“ ütles Matti Bergendahl, Realia Group´i tegevjuht.

„Me oleme jälginuid Realia Group´i arengut tähelepanelikult pikemat aega ning kinnisvarahalduse ja vahendamise teenuste turg on väga huvitavas arengufaasis nii Soomes kui mujal Põhjamaades. Realia Group on väga tuntud kaubamärk kinnisvaravaldkonnas nii Soomes kui Balti riikides. Me tahame jätkata Realia Group´i teenuste arendamist koos grupi juhatuse ja töötajatega grupi visiooni elluviimise nimel,“ ütles Risto Siivonen, Altor´i partner.

Tehing vajab kinnitamist Soome Konkurentsiameti poolt ja eeldatavalt viiakse lõpule juuni lõpuks. Tehingu väärtust ei avalikustata.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474