Autor: kinnisvarauudised.ee • 6. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas tehti poole aastaga 6500 kinnisvaratehingut

1Partner Kinnisvara toimekas meeskond avaldab muu hulgas ka iga kuu esimeses veerandis möödunud perioodil sooritatud kinnisvaratehingute turuülevaate.
Foto: Erik Prozes
Tallinnas vormistati 2016. aasta esimese kuue kuuga 6531 kinnisvaratehingut, mis on 2,4 protsenti enam kui mullu samal ajal, analüüsib 1Partner Maa-ameti statistikat. Samal ajal on ettevõtte tegevdirektori Martin Vahteri sõnul jõudnud hinnakasvu pidurdumine nüüd ka statistilistesse näitajatesse.

Martin Vahteri sõnul näevad mõned inimesed, et uue kinnisvarakriisi märgid on üleval – kraanad on püsti, kallid restoranid täis ning teenindus käib alla. “Kinnisvara tehingustatistika seda ei näita. Statistika on alati tahapoole vaatav ning nüüd on hinnakasvu pidurdumine ka numbritesse jõudnud,” rääkis Vahter.

“Aastaga on nii hinnad kui tehingumahud püsinud samal tasemel. Igal ajal on arendajaid ning ostjaid, kes teevad rumalaid otsuseid, aga pangad praegu tühje põlde või igat projekti ei finantseeri ja mullistumist ei toeta,” lisas Vahter.“Lähima paari aasta jooksul kinnisvarasektoris olulisi muutusi ei toimu. Pole põhjust oodata, et miski läheb palju odavamaks või kallimaks.”

Tallinna korteritega tehti tänavu esimesel poolaastal 4315 tehingut, mis on 2,4 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Korteri ruutmeetri keskmine hind kasvas aastaga 1,4 protsenti 1567 euroni.

Maju müüdi tänavu esimesel poolaastal Tallinnas 165, mis on mullusega võrreldes 13,6 protsenti vähem. Tänavu on müüdud 79 krunti, mis on eelmisest aastast 6,8 protsenti rohkem.

1Partner Kinnisvara avaldab iga kuu esimeses veerandis möödunud perioodil sooritatud kinnisvaratehingute turuülevaate.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474