9. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rüütel: kasv jätkub mõõdukas tempos

Tõnis Rüütel
Autor: Meeli Küttim
Järgmisel aastal oodata nii elamis-, äri- kui ka kaubanduspindade puhul jätkuvat, kuid mõõdukat hinnakasvu, lubab Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel.

„Uute korterite osakaal Tallinnas on viimastel aastatel tormiliselt kasvanud – kui veel 2014. aastal moodustasid uued arendused korterite kogumüügist Tallinnas ligikaudu 14 protsenti, siis sel aastal juba 25 protsenti,“ kommenteeris Rüütel pressiteate vahendusel teemat, kas Eesti on jõudnud uue kinnisvarabuumini või mitte.

„Vaadates äri- ja elukondliku kinnisvara müügimahtusid, ei saa öelda, et käimas on juba buum. Seevastu vaadates turuosaliste aktiivset tegevust ja ehitusplatside arvu linnas, on selge, et pakkumine on kõva ja uusi objekte tuleb aina peale,“ sõnas Rüütel. „Pakkumiste aina suurenev arv nii elukondlikus kui ka ärikinnisvaras viitab aga, et võime oodata üürihindade kasvu aeglustumist. Turul valitseb ettevaatliku alatooniga optimism.“

Neljapäeval, 10. novembril, toimub Tallinnas 15. rahvusvaheline kinnisvarakonverents, mis lahkab tänavu kinnisvarabuumi küsimusi. Erinevate kinnisvarasektori liitude ühisel konverentsil astuvad üles 30 kinnisvaravaldkonna tipp-eksperti nii Eestist kui ka Euroopast. Peaesinejateks on Håkan Frisén, SEB Grupi ettevõtete panganduse valdkonna majandusprognoosi juht, Damian Harrington, Colliers International EMEA uuringute juht ning Andrew Smith, Catella AB partner.

Juba 14. korda kuulutatakse konverentsil välja ka aasta silmapaistvaim turuosaline, kes pälvib auhinna „Kinnisvara Guru 2016“. Eelmise aasta kinnisvara guru tiitli sai Telliskivi Loomelinnak.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474