18. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Maja vahetas omanikku

Euroopa Maja aadressil Rävala pst 4
Autor: Google
Lords LB Baltic Fund IV laiendas Eestis oma tegevust Rävala pst 4 asuva ärihoone ostuga, mille pindu kasutavad pikaajaliste üürilepingutega Euroopa Komisjoni ja Euroopa Parlamendi esindused.

Euroopa Majas on 9670 m2 üüripinda, millel tegutsevad lisaks Euroopa esindustele pikaajaliste lepingutega ka auditifirma EY, Lextal ja Laus advokaadibürood, Magnum Grupp ning teised tuntud ettevõtted.

Euroopa Maja on seejuures 2022. aastani tegutseva Leedu kinnisvarafondi kolmas investeering. 30 miljoni euro ulatuses täiendavaid osakuid emiteerida plaaniv fond uurib jätkuvalt ärihoonete ostuvõimalusi Balti riikide pealinnades, teatas müüjat nõustanud Catella.

Fondijuht Manfredas Dargužis kommenteeris, et Lords LB Baltic Fund IV tegutseb plaanipäraselt ning Euroopa Maja tehing toimus väga õigel hetkel.

Euroopa Maja senise omaniku Norber Groupi juhatuse liige Jaanus Paas ütles, et soovis vabastada aja- ja raharessurssi, et keskenduda järgmistele arendusprojektidele.

Hoonestusõiguse ostu-müügitehing toimus 11. novembril. Hoone tootlus jäi päev varem toimunud 15. rahvusvahelisel kinnisvarakonverentsil välja hõigatud 6,7%-lisele Tallinna keskmisele tootlusele alla.

Lords LB Baltic Fund IV alustas tegevust 2015. aastal ja seda juhib Lords LB Asset Management. Lords LB Baltic Fund IV investeerib Balti riikides rahavooga ärikinnisvarasse 12%-lise tootluse sihiga. Fond on inveteerinud juba 89 miljoni euro väärtuses. Varem on ostetud k29 büroohooneja 200 toaga Comfort Hotel LT Vilniuses. Tallinna investeeringud moodustavad Kinnisvarauudiste andmetel umbes kolmandiku Lords LB Baltic Fund IV senisest investeerimismahust.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474