22. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: ostjate tundlikkus langes 150 000 eurole

Autor: Eiko Kink
Kiire tõusu läbi teinud ja sel aastal stabiilsema kinnisvaraturu valguses sai eriti popiks soodsama hinnaga kvaliteetne uus korter Tallinna äärelinnas, kirjutab Uus Maa maakler Egon Juhanson ettevõtte kodulehel.

Juhanson on kindel, et ostjad eelistavad äärelinna kortereid kallitele kesklinna korteritele veel pikemat aega. Kõige paremini müüvad tema sõnul praegu keskmisest madalama lõpphinnaga väiksemad kahetoalised ja alla 150 000 euro maksvad neljatoalised perekorterid.

Passiivsemaks on müük muutunud suure üldpinna ja seeläbi kõrge lõpphinnaga kolmetoaliste korterite puhul. Nõudlus on suur ka ühetoaliste korterite järele, samas on neid pakkumises vähem. Hinnapiiri dikteerib ostjate laenuvõime.

Taskukohasem hind ei tähenda Juhansoni hinnangul kehvemat kvaliteeti, sest tiheda konkurentsi tõttu ei saa kinnisvaraarendajad ja korterimüüjad lubada halba tööd. Samuti korvab mõistlik planeering väiksema üldpinna.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474