5. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab kauplemine Baltic Horizoni osakutega

Baltic Horizon Fondi juht Tarmo Karotam fondi kuuluva G4Si peahoone ees Tallinnas.
Autor: Andres Haabu
Balti riikide ärikinnisvarale keskendunud Baltic Horizon Fund kaasas avaliku pakkumise tulemusel täiendavat raha ligi 20,6 mln eurot. Alates sellest nädalast on osakud nii Tallinna kui ka Stockholmi börsil kaubeldavad.

Baltic Horizon Fundi osakute avaliku pakkumise tulemusena märgiti 30. novembriks 15 285 593 uut osakut, mis vastab 20 568 294 eurole. Northern Horizon Capital otsustas jaotada kõigile investoritele märgitud osakud täies ulatuses. Uute osakute pakkumise tulemusena suureneb Fondi osakute koguarv 15 285 593 võrra, mille järel on fondi osakute koguarv 57 264 743 osakut. 

Fondijuht Tarmo Karotam avaldas rõõmu rohkem kui 4000 uue investori üle, kelle seas on ka Äripäeva väärtpaberiportfelli haldav investor Toomas.  „Mitmed atraktiivsed investeerimisobjektid on silmapiiril ning seetõttu loodame kaasatud rahale lähiajal paigutuse leida,“ ütles Karotam.

Osakute esimene kauplemispäev Tallinna börsil oli 5. detsember. Stockholmi börsil lükkus kauplemise algus 8. detsembrilt 14. detsembri kanti, kuna Euroclear Sweden AB-s viibis. Nasdaq Stockholm on juba 30. novembril 2016 teinud heakskiitva otsuse osakute noteerimise kohta Nasdaq Stockholmi alternatiivfondide nimekirjas.

Kõigi uute Fondi osakute arvelduse (settlement) käigus kanti osakud investorite kontodele, sh kanti Catella Bank S.A ja Catella Bank S.A Rootsi filiaali klientide poolt märgitud Fondi osakud esindajakontodele, millel Catella Bank S.A ja Catella Bank S.A Rootsi filiaal hoiavad väärtpabereid oma nimel, kuid klientide jaoks ja arvel.

Baltic Horizon Fund investeerib hea asukohaga ärikinnisvaraobjektidesse Balti riikide pealinnades. Fondi võimendus on vaid 50%, riske hajutatakse nii üürnike, linnade kui ka finantseerijate lõikes. Dividende makstakse 7–9 protsenti aastas.

Baltic Horizon Fondi osakutega alustati Nasdaq Balti fondinimekirjas kauplemist 2016. aasta 6. juulil. Fondi börsitähis NASDAQ Tallinna börsil on NHCBHFFT, pärast noteerimist saab Fondi börsitähiseks NASDAQ Stockholm börsil NHCBHFFS.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474