5. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Explorer sai LEED Platinum setrifikaadi

Ärihoone Explorer aadressil Kai 1
Foto: Capital Mill
Ärihoonele Explorer väljastati energiatõhusa ehitise sertifikaat LEED Platinum, mis teeb hoonest Eesti kõige rohelisema omasuguste seas, teatas kinnisvaraarendaja Capital Mill.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on rahvusvaheliselt tunnustatud sertifitseerimissüsteem, mille töötas välja USA Rohelise Ehituse Nõukogu (USGBC). Kõige kõrgemat taset tähistava Platinum-sertifikaadini ei ole seni küündinud ükski ärihoone Eestis.

Exploreri omaniku Timofey Sukonkini sõnul on hoone täitnud eesmärgi olla järgmise põlvkonna ehituskultuuri ja -kvaliteedi suunanäitajaks, toetades sadamaala kujunemist Tallinnale kui põlisele mereväravale vääriliseks linnasüdameks.

“Investeering Explorerisse on kaugelt suurem kui ühe büroohoone arendamine. See on panustamine terviklikku, kvaliteetsesse ja pika perspektiiviga ambitsiooni viia Tallinna sadamaala tipptasemele, mida hinnatakse terves Läänemere piirkonnas,” lisas Sukonkin. “Koostöös arendaja, linna, ehitaja ning teiste partneritega on jõutud tulemuseni, mille üle võib tõeliselt uhkust tunda.”

Capital Milli tegevjuht Igor Mölder märkis, et Explorer ja 2015. aasta alguses LEED Gold sertifikaadi saanud Navigator on viinud Eesti ärikinnisvara uuele, rahvusvahelisele tipptasemele. “Mõlema hoone kasutajatelt saadud väga positiivne tagasiside näitab, et oleme Tallinna südameks kujuneval sadamaalal seadnud lati väga kõrgele,” ütles Mölder.

Exploreris asuva advokaadibüroo Glimstedt OÜ partner Marko Tiiman tõstis esile hoone terviklikku lahendust. “Kahtlemata on Explorer Eestis ainulaadne büroohoone. See on nutikas keskkond, kus kõik lahendused toetavad kvaliteetset ja tulemuslikku tööd alates asukohast lõpetades sisekliimaga,” põhjendas Tiiman.

LEED-sertifikaat annab kliendile ja avalikkusele kinnituse, et hoonele seatud kõrged nõuded keskkonnasäästlikkuse ja töökeskkonna suhtes on täidetud. Sertifikaadi taotlemisprotsess kestis ligi kaks aastat ning selle käigus oli Capital Milli konsultandiks OÜ Ermeesia.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474