23. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bürood korraga nii üürimisel kui ka müügis

Cumulus Consulting oma uues büroos Novira Plaza ärihoones.
Foto: Andres Haabu
Üürikorteritest paremat tootlust võimaldavad uute büroohoonete äripinnad on paralleelselt nii väljaüürimisel kui ka müügis, sest investorid ostavad meelsamini üürnikega kinnisvara.

Hiljuti valminud uued büroohooned ei ole veel kasutajaid päris täis, kuid töö käib mitmel rindel korraga, kirjutab ajakirjanik Kristel Härma tänases Äripäevas.

Novira Capitali juhtivpartner Arle Mölder räägib 21. veebruaril Tallinnas Kultuurikatlas toimuval Äripäeva kinnisvarakonverentsil värskest lähenemisest büroohoonele Centenniali näitel.

Tule ka kuulama ja registreeri end konverentsile siit!

Novira Capitalis lisaks Novira Plazale veel kahte ärimaja projekti müüv Taavi Reimets ütles Äripäevale, et ehituste õigeaegne valmimine on praegu kinnisvaraarendajatele väljakutse. Reimets lisas, et Novira Capitali büroohooned – Novira Plaza, Büroo83 ja Centennial – on nüüdseks valmis ja üürnike huvi nende vastu on suur. Sõltuvalt hoonest on täitumus 70–95 protsenti,” tõi Reinmets välja.

Novira Capital nii müüb kui ka üürib äripindu välja. “Äripinnad on investoritele atraktiivne investeerimisobjekt ning kindlasti hoiame ka edaspidi rõhuasetust müügil. Kuna investoritele pakuvad huvi ennekõike üürnikega äripinnad, oleme aktiivselt tegelenud ka üürimisega,” selgitas Reimets.

Äripinnad pakuvad Reimetsa sõnul investoritele paremat tootlust kui üürikorterid, kuid investorid vajavad selles vallas rohkem informatsiooni ja teavitamist. “Mõttemallide murdmine võtab aega,” nentis ta.

Konsultatsioonifirma Cumulus Consulting on üks neist üürnikest, mis kolis eelmise aasta suvel Narva maantee ja Pronksi tänava ristmikule kerkinud Novira Plaza ärihoonesse. Ettevõtte juht Mihkel Laan soovitas kontorivahetajatel võimalusel oodata veelgi paremaid aegu. „Kui on aega, tasuks võtta rahulikult. Läbirääkimisruumi ja võimalusi tekib lähima aasta-kahe jooksul oluliselt rohkem, sest pakkumist tuleb lihtsalt sedavõrd palju peale,“ avaldas Laan arvamust.

Ehkki suuremaid vabu kontoripindu on praegu üsna palju, otsis Laan väikefirmale sobivat kohta tükk aega. „Ega neid 50-100ruutmeetriste pindade pakkumisi väga palju ole. Valikuvariandid on küllatki kasinad,“ sõnas ta.

Laane sõnul paistab, et kesklinnas investeerivad ka vanemate hoonete omanikud büroopindade värskendamisse ja laiendamisse, et mitte ajale jalgu jääda. Ehkki kolijad saavad üha rohkem valida ja hinda tingida, peavad nad arvestama, et hoonetel võivad olla käivitusraskused, mida ka Cumulus Consulting ise uues majas koges. Uues kohas sisseelamiseks läks ligi pool aastat, enne kui hoone päris valmis sai.

Loe täispikka lugu kontoriüürija pidupäevast siit.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474