1. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Capital Mill kaasas Promenaadi maja müügiks Uus Maa abijõudu

Fragment Promenaadi maja projektilehelt.
Foto: Capital Mill
Promenaadi maja arendaja Capital Mill andis peagi valmiva teise maja müügi Uus Maa Kinnisvarabüroo maaklerite Kristi Djomini ja Irina Kriki kätte.

Esimest ja juba valminud korterelamut, Linnamaja, müüb endiselt Liveni maakler Pärle Raud, kes alustas kogu projekti müüki pikka aega enne kopa maasselöömist. Ehitustööd läksid lahti 2015. aprillis.

Energiavaiade ja muude kaasaegsete ning kõrgekvaliteediliste lahendustega varustatud Promenaadi maja korterite ruutmeeetrihind on Tallinna sadamaalale tüüpiliselt kõrge ning ületab Eesti keskmise korteriostja laenuvõimalusi. Projektilehe andmetel jäävad erineva toalisuse ja suurusega Promenaadi Peremaja korterite tükihinnad vahemikku 127 800 € (ühetoaline, 3000 €/m2) kuni 545 070 € (kolmetoaline, 4550 €/m2). Peremaja torni korterite hindu väljas ei ole, nende puhul tuleb arendajalt küsida hinnapakkumist. Kohapeale vaatama tulnud rahakate ostjate meeleolu rikub Porto Franco krundil laiutav auk ning kaubanduskeskuse ehitus, mille valmimisaeg ei ole veel teada.

“Meil on väga hea meel teatada, et alustasime teise maja müüki Tallinna kesklinnas Promenaadi arenduses. Tegemist pole mitte lihtsalt uue majaga, vaid osaga arenevast Admiraliteedi kvartalist, millel on potetnsiaali saada Tallinna uueks südameks,” informeeris Uus Maa kinnisvara ostuhuvilisi läinud neljapäeval.

Promenaadi teine etapp koosneb Peremajast ning Peremaja tornist. A-energiaklassiga hoones on müügis ühe- kuni neljatoalised korterid, elanikele on kasutada ka panipaigad ja maja-alune parkla. Lisaks on majal moodulitest kujundatud siseaed. Esimesel korrusel paiknevad äripinnad, kuhu tulevad kohvikud, poed ja salongid. Peremaja näidiskorterid valmivad aprillis, kogu maja aga juulis.

Tasub teada, et umbes aasta tagasi oli Capital Mill sõlmimas kokkulepet naaberkinnistul kaubanduskeskust arendava Porto Francoga, et nad ostavad 11 miljoni euro eest ära kõik Promenaadi maja esimese korruse äripinnad, mis jäävad Porto Franco sissesõidutee äärde. Lepinguprojekt oli juba ette valmistatud ja Porto Francosse saadetud, kui viimane keeldus. Luhtunud tehing päädis Capital Milli kohtuteega Porto Franco projekteerimistingimuste ja ehitusloa tühistamiseks. Praegu peavad Capital Mill ja Porto Franco läbirääkimisi kohtuliku kompromissi sõlmimiseks. Kinnisvarauudised.ee ülevaadet Porto Francoga toimuvast võid lugeda siit.

Capital Milli tegevjuht Igor Mölder ütles intervjuus kinnisvarauudised.ee-le, et kogu Promenaadi projekti müügisiht on seatud 2019. aastale. Intervjuud võid lugeda siit.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474