13. märts 2017

Ostuaktiivsus kandus tõmbekeskustest kaugemale

Eesti kaart, mis näitab kinnisvaraturu rahunemist maakonniti.
Autor: Egon Enula, kutseline hindaja, Arco Vara Tall

Veebruaris tehti eluruumidega 1 612 korteritehingut, mille juures oli korterituru tehinguaktiivsuse langust märgata ennekõike Tallinna linnas, kommenteeris Arco Vara kinnisvaraanalüütik Mihkel Eliste.

Väljaspool Tallinna kasvas tehinguaktiivsus võrreldes 2016. aasta sama ajaga võrreldes lausa 15%. Sarnaselt viimastele kuudele on nii tehinguaktiivsuse kui hinnataseme kiirem kasv hakanud aina enam esile kerkima väiksemates Eesti piirkondades. Kui väljaspool Tallinna loodaks rohkem tasuvaid töökohti, vaba aja veetmise võimalusi ning hea infrastruktuur, võib tulevikus oodata maapiirkondades tehinguaktiivsuse kasvu ja hinnatõusu jätkumist.

Eliste tõi oma ülevaates välja, et Tallinnas jätkus aktiivne kinnisvarasse investeerimine. Alates augustist langeva korterikuulutuste pakkumiste arvu saatel on üüripakkumiste arv pidevalt kasvanud, seda igakuiselt keskmiselt 6%. Veebruari statistikale tuginevalt on kiirelt pidama jäänud nii üüripakkumiste lisandumine kui korterite müügikuulutuste vähenemine. Väheneva üüritootluse taustal on oodata senise kõrge investeerimisaktiivsuse mõningast taandumist.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806