Vanasadamal kolm kavandajat

Nägemus vanasadama tulevikust võistlustöös Streamcity.
Nägemus vanasadama tulevikust võistlustöös Streamcity.

Vanasadama Masterplaani þürii valis välja kolm meeskonda, kellest üks peab selle aasta lõpuks kokku panema tervikliku lahenduse sadamaala arenduseks.

Kolm ideekavandite eelvoorust edasipääsenud arhitektuuribürood on MMUF nime all töö esitanud Alver Arhitektid, Streamcity taha peitunud Zaha Hadid Architects ning Tõus ja Mõõn võistlustöö koostajad Kavakava ning Alejandro Zaera-Polo Maider Llagune Arhitecture.

Ideekavandeid oli kokku kuus ja Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul jäi Tallinna Sadam tegelikult kõigiga rahule.

„Võitjate puhul tooksime välja just nende eripalgelisust,“ kommenteeris Kalm pressiteate vahendusel. „MMUF töös on esitatud jõuline geomeetria ja suured maamärgid. Hästi mõjub veelähedus kanalitena majade vahel jalakäijate aladel ning ojadena rohealadel. Streamcity lahendus on suurlinlik ja pakub kõige rohkem värskeid ideid. Huvitavamad detailid on veesilmad Reidi tee ääres, jalakäijate alade osaline ja sujuv tõstmine teisele tasandile. Hea terviklikkuse annab Admiraliteedibasseini ümbrusele A-ja D-terminali esistega pakutud üks ühtne linnaruum-väljak koos rohealaga. Tõus ja Mõõn rõhub olemasolevatele ja ajaloolistele väärtustele. Väljapaistva ideena on toodud Sadama tänava sihi avamine merele, mis annab alale avaruse.“

Vanasadama Masterplaani þüriisse kuuluvad Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm, Tallinna Sadama infrastruktuuri arendusosakonna juhataja Hele-Mai Metsal, Tallinna linna peaarhitekt Endrik Mänd, Eesti Arhitektide Liidu aseesimees Peeter Pere ja Arhitektide Liidu liige Ülar Mark.

Tuleval aastal noteeritakse praegu 100%-liselt riigile kuuluva Tallinna Sadama aktsiad börsil.

Vaata võidutöid SIIT.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised