8. juuni 2017

Viru Keskus uueneb kahest küljest

Viru Keskus Narva maantee poolsest küljest 2017. a mai alguses.
Autor: kinnisvarauudised.ee

Viru Keskus plaanib Tammsaare pargi ja Narva maantee poolse külje uuendamist, teatas keskus.

“Viru väljaku funktsionaalsust jalakäijate ja liiklejate mugavuse seisukohast pole parendatud ligi 45 aastat, mil legendaarne hotell Viru avati,” kommenteeris ASi Viru Keskus juhatuse liige Ants Vasar.

“Planeeritavas võistlustöös tuleb arvestada nii Tammsaare pargi kui ka Peatänava uuendustega,” lisas Vasar.

Viru Keskuse osalise uuendusprojekti arhitektuurikonkursi tingimuste ettevalmistamisse kaasatud ja kogu projekti läbivalt konsulteeriv arhitekt Ülar Marki sõnul võimaldab Viru Keskuse uuenemissoov luua märgilise tähtsusega ning linnaruumi ilmestava funktsionaalse nähtuse.

“Planeeritava konkursi fookuses on Tammsaare pargi ja Narva mnt suunas avanev Viru Keskuse osa,“ täpsustas Mark. „Ümber oleks vaja projekteerida kogu kahekorruseline hoonemaht, mille maa-alusel osal asuvat toidukaupluse pinda on võimalik oluliselt laiendada hoone siseste olemasolevate laopindade arvelt.”

Arhitektuurikonkursi tingimusi koostab arhitekt Tiit Sild.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806