8. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskus uueneb kahest küljest

Viru Keskus Narva maantee poolsest küljest 2017. a mai alguses.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Viru Keskus plaanib Tammsaare pargi ja Narva maantee poolse külje uuendamist, teatas keskus.

“Viru väljaku funktsionaalsust jalakäijate ja liiklejate mugavuse seisukohast pole parendatud ligi 45 aastat, mil legendaarne hotell Viru avati,” kommenteeris ASi Viru Keskus juhatuse liige Ants Vasar.

“Planeeritavas võistlustöös tuleb arvestada nii Tammsaare pargi kui ka Peatänava uuendustega,” lisas Vasar.

Viru Keskuse osalise uuendusprojekti arhitektuurikonkursi tingimuste ettevalmistamisse kaasatud ja kogu projekti läbivalt konsulteeriv arhitekt Ülar Marki sõnul võimaldab Viru Keskuse uuenemissoov luua märgilise tähtsusega ning linnaruumi ilmestava funktsionaalse nähtuse.

“Planeeritava konkursi fookuses on Tammsaare pargi ja Narva mnt suunas avanev Viru Keskuse osa,“ täpsustas Mark. „Ümber oleks vaja projekteerida kogu kahekorruseline hoonemaht, mille maa-alusel osal asuvat toidukaupluse pinda on võimalik oluliselt laiendada hoone siseste olemasolevate laopindade arvelt.”

Arhitektuurikonkursi tingimusi koostab arhitekt Tiit Sild.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474