Autor: Tõnu Toompark • 13. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: eluruumide valmimine kasvas aastaga 19%

Meeliku elupiirkond Tallinnas Lasnamäel, kus osad korterelamud on juba valmis, kuid üht-teist on ka veel ehitamisel.
Foto: kinnisvarauudised.ee
2016. aastal sai statistikaameti andmetel Eestis kasutusloa 4732 eluruumi. Aastaga suurenes valminud ehk kasutusloa saanud eluruumide arv 19%.

Kasutusloa saanud eluruumide pindala oli eelmisel 2016. aastal 465 000 m². See näitaja kerkis aastaga 17%. Kasutusloa saanud eluruumide arvust väiksem pindala juurdekasv näitab, et kasutusloa saanud eluruumide keskmine pindala vähenes.

2015. aastal kasutusloa saanud eluruumide keskmine pindala oli 100 m². 2016. aastaks vähenes see 98 m² peale. Keskmise eluruumi pindala vähenemise taga on professionaalne kinnisvaraarendus, mis avaldub valdavalt korterite ehk väiksema pinnaga eluruumide sektoris.

Eluruumide ehituslubade statistika kinnitab, et 2017. aastal valmib ehk saab kasutusloa veel rohkem eluruume kui aasta tagasi. Prognoosida võib, et juurdekasv ulatub 10-20% nii eluruumide arvu kui pindala lõikes.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474