19. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahter: boheemlased leiavad kinnisvara Koplist

Kalamajas (pildil) jääb ülesvuntsimata maju üha vähemaks. Sageli ei anta remondiootel pindu üürile, sest kinnisvaraomanikud ei taha vähekindlustatud üürnikele aega raisata.
Foto: kinnisvarauudised.ee
1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul nihkub Kalamaja varasem boheemlaslik elanikkond järjest enam Kopli suunas, kuna Kalamaja kinnisvarahinnad ei ole kunstirahvale jõukohased.

Kalamaja linnapoolne osa ei ole enam kümmekond aastat n-ö “päris” boheemlastele rahaliselt kättesaadav ja nad on pidanud üüride tõusmisel Kopli poole kolima. “Need, kes praegu Kalamajja kinnisvara soetavad, on pigem peenem ja rikkam trendirahvas, mitte n-ö nälgiva kunstniku tüüp,” kommenteeris Vahter pressiteate vahendusel.

Vahteri sõnul oli Kalamaja mõtteline piir siiani Kungla tänav, hiljem Volta tänav ja nüüd juba Erika tänav. “Järgmisena tuleb Sitsi ja kuna kõik need tänavad lähevad mõtteliselt juba Kalamaja alla, muutuvad sellega ka kallimaks,” lisas Vahter. Võib-olla kümnekonna aasta pärast, kui Kopli ots ja liinid renoveeritakse ning täidetakse uusarendustega, ei pruugigi Põhja-Tallinnas soodsat kinnisvara enam leida.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474