21. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida pidada silmas üürikorteri sideteenuste valikul?

Foto: Pixabay
Eluaset üürides tuleks tarbijal enne interneti või televisiooni teenuse lepingu sõlmimist mõelda, kui kauaks sellesse elukohta jäädakse, sest osadel juhtudel tuleb lepingu ülesütlemisel maksta leppetrahvi.

Tarbijal on lepingu sõlmimisel valida, kas ta liitub tähtajalise või tähtajatu lepinguga interneti ja/või televisiooni teenuse kasutamiseks, hoiatas tarbijakaitseameti järelevalve osakonna jurist Kädi Streff eelkõige värsketele tudengitele viidates.

Tähtajaline leping sõlmitakse siis, kui tarbija soovib osta sideoperaatorilt soodushinnaga või järelmaksuga seadme või saab sideoperaatorilt mõne muu soodustuse. Muudel juhtudel võib ähtajatu leping osutuda mõttekamaks.

Enne tähtajalise lepingu sõlmimist tasub olla veendunud, et eluaseme kasutamine on võimalik kogu lepingu tähtaja vältel, kuivõrd tähtajalise lepingu ennetähtaegne lõpetamine on reeglina seotud leppetrahvi maksmise kohustusega. Tähtajatut lepingut on tarbijal seevastu võimalik igal ajal ilma leppetrahvita üles öelda.

Elukoha vahetamisel on võimalik lõpetada tähtajaline leping ennetähtaegselt ilma leppetrahvi maksmata üksnes sideoperaatoriga kokkuleppe saavutamisel või leppides sideoperaatori ja uue eluaseme üürnikuga kokku lepingu uuele üürnikule üleandmises.

Täpsemaid nõuandeid sideteenuse lepingu sõlmimiseks leiavad tarbijad tarbijakaitseameti kodulehelt.

Kuna internetiühenduse olemasolu on tänapäeval muutunud elementaarseks ning üürnikud hindavad mugavust, üüritakse osadel juhtudel möbleeritud ning kasutusvalmis kortereid välja koos kehtivate interneti- ja televisiooniteenuste lepingutega, mille on sõlminud korteriomanik. Neid lepinguid saab muuta või lõpetada vaid lepingu sõlmija.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474