8. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn saab maa-aluste rajatiste seiresüsteemi

Foto: kinnisvarauudised.ee
Kuna praegused tehnovõrkude digiandmed ei anna Tallinna maa-alustest rajatistest tõest ega terviklikku ülevaadet, hakatakse tegema 500 000 eurot maksvat 3D andmesüsteemi.

Tallinna linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt antakse Tallinna Kommunaalametile nõusolek osalemiseks Euroopa Regionaalarengu Fondi välisprojektis, et luua tehnoloogilise lahenduse prototüüp maa-aluste rajatiste 3D andmeseireks, teatas Raepress.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul hakkab linnavalitsus hankima ja nõudma ka kõigilt linnaruumis ehitusega tegelevatelt ettevõtetelt kolmemõõtmelisi, loodava prototüübi nõuetele vastavaid andmeid maa-aluste tehnovõrkude kohta.

Praegune maaaluste tehnovõrkude andmestik on samuti suuresti digitaalne, kuid ei sobi selles sisalduvate vigade ja poolikuse tõttu praktiliseks kasutamiseks, selgitas Klandorf. „Põhjus on eelkõige selles, et Tallinnas ehitusvaldkonnas tehtavate ehitusuuringute teostamisel ja teiste ehitamisega seotud mõõdistustööde läbiviimise viisid ning kasutatavad seadmed ei võimalda koguda, töödelda ega kasutusse anda maa-aluste tehnorajatiste andmestikku vajaliku detailsuse ja täpsusega. Uue lahenduse loomise, juurutamise ja andmehõive järel saavad linna allüksused ning linnaruumi arendajad kasutada terviklikku, ajakohast ja tegelikkusele vastavat maa aluste tehnorajatiste 3D andmestikku,“ lisas Klandorf.

Projekti 500 000 eurosest kogumaksumusest moodustab välistoetus 250 000 eurot ja omafinantseering 250 000 eurot. Projekti arvestuslik personalikulu on 30 000 eurot ja kestus kaks aastat.

Kuna projekti tegevuste kavandatav elluviimise aeg ja projekti abikõlblikkuse periood on 1. juuli 2017  - 30. juuni 2019, võib sellest järeldada, et maa-aluste rajatiste seiresüsteemi loomine on juba alanud.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474