25. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi kinnisvaraarendaja aktsia kukkkus kivina

Foto: oscarproperties.com
Rootsi kinnisvaraarendajast Oscar Properties Holding AB aktsia, mida Swedbank suve alguses jõuliselt osta soovitas, kukus erakordselt järsult, sest ettevõte andis esmaspäeval kasumihoiatuse. Juhtunu vedas langusse ka Swedbanki aktsia hinna.

Ettevõtte majandustulemused avaldatakse reedel, 27. oktoobril, kirjutas Äripäev.

Investorite kartused mõjutavad juba ka teisi Rootsi kinnisvarasektori aktsiaid, sh Swedbanki aktsiat. Pooled Swedbanki laenud Rootsis on kodulaenud ja täiendav 20% arendajatele antud laenud. Swedbanki aktsia hind langes teisipäeval hoolimata headest kvartalitulemustest üle 3%.

Rootsi kinnisvaraturult hakkas juba suvel tulema jahenemise signaale. Müügis korterite hulk on üheksa aasta kõrgeimal tasemel ja kõrgema hinnaklassi uute korterite müügiga on tekkinud probleeme.

Loe Investor Toomase ülevaadet Oscar Properties Holdingu aktsiatest SIIT.

Ettevõtte kodulehe andmetel tegutseb Oscar Properties Holding väga laial rindel, omades, arendades, müües ja hallates hinnalistes piirkondades paiknevat kinnisvara.

Loe 26. oktoobril Äripäevas ilmunud ülevaatelugu "Külmavärinad Rootsi kinnisvaraturul" SIIT. Sellele artiklile on lisatud ka Eesti Swedbanki kommentaar.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474